Warmtescan in de zomer: Houd de warmte buiten!

Warmtescan in de zomer: Houd de warmte buiten!
12 februari 2019 Erik Baart
Warmtescan in de zomer

Bij een warmtescan (infrarood scan / thermografisch onderzoek) wordt vaak aan de winter gedacht. Hierbij worden de plekken waar kostbare warmte (energie) uit uw woning weglekt met warmtebeelden letterlijk in beeld gebracht. Maar andersom kan ook!

In de zomer kunnen warmtebeelden in uw huis namelijk een goede indruk geven van waar de warmte binnenkomt. Warmte waardoor koele ruimten ongewenst verwarmd worden.

Met gerichte oplossingen kunt u er dan voor zorgen dat u en uw gezin er lekker koel en comfortabel bij zitten elke zomer. Dan hoeft u ook geen dure airco te hebben staan met onnodig energieverlies, voor als het weer zo snikheet wordt als afgelopen zomer.

 

Gericht isoleren voor een prettig leefklimaat

Met een warmtecamera meet ik de temperatuur in iedere ruimte van uw huis, de temperatuur van bouwmaterialen, de ruimtetemperatuur en de relatieve luchtvochtigheid. Met een warmtescan kunnen verschillende zaken aan het licht komen, zoals:

 • Ontbrekende isolatie
 • Natte of uitgezakte isolatie
 • Gebrekkige isolatie
 • Kieren, naden en gaten
 • Bouwgebreken
 • Energetische koudebrug
 • Lekkages

Het gericht isoleren op de zwakke plekken in uw vloer, dak en gevels kan u al veel extra wooncomfort bieden. De gewenste temperatuur blijft namelijk beter en langer in uw woning hangen. Dit is de beste vorm van comfortverbetering en energiebesparing.

Een woonruimte testen op warmtelekkage met de warmtescan

Naast wooncomfort is isoleren ook goed voor uw gezondheid. Geen of gebrekkige isolatie zorgt voor vochtvorming, schimmel en mogelijk houtrot in vloeren, daken en gevels. Het gevolg hiervan is een toename van huisstofmijt, beestjes die allergische stoffen verspreiden.
Tegenwoordig zijn er heel veel mooie mogelijkheden om effectief te isoleren.

Naast isolatie en bouwkundig advies door een warmtescan, is het voor warmtewering ook verstandig om te kijken naar:

 • Isolerend glas HR++ / HR+++
 • Raambekleding
 • Zonwerend glas
 • Zonneschermen
 • Ventilatie

Ik denk hierover graag met u mee.

 

Warmtescan in de zomer biedt voordelen voor in de winter

Houd warmte buiten in de zomerDoor het verbeteren van uw woning in de zomer profiteert u ook in de winter. Een koel huis in de zomer is namelijk een warm huis in de winter.
De maatregelen als gevolg van een warmtescan besparen u naast aircokosten in de zomer dus ook aanzienlijk veel stookkosten in de winter.

Als energieadviseur in hart en nieren weet ik veel af van energiewinning uit de natuur, zoals zonne energie. Graag zoek ik samen met u naar een mix van mogelijkheden zodat u misschien energiearm of zelfs energieneutraal kunt gaan wonen.

 

Bespaar op energie nu de energiekosten stijgen

Hoe besparen met een warmtescan in de zomerAangezien de energiekosten elk jaar steeds verder stijgen, kunt u maar beter zorgen dat u extra geld in uw huis spendeert in plaats van in uw energierekening. Isolatieverbetering kan voor een huis vele honderden euro’s per jaar opleveren waarbij wooncomfort en gezond wonen sterk toenemen.

Laten we bovendien niet vergeten dat het besparen op energie ook goed is voor ons milieu en het toekomstig leefklimaat van de nieuwe en reeds jonge wereldbewoners. Wij bepalen zelf welke erfenis we achterlaten aan de generaties van de toekomst.

 

Warmtescan (voor de zomer) aanvragen?

Bent u benieuwd wat een warmtescan voor uw huis, wooncomfort en leefklimaat kan betekenen? Vraag gerust een warmtescan aan.
Neem als u nog vragen heeft of advies wenst gerust contact met mij op voor een oriënterend gesprek.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*