PVT-systeem

Door een combinatie van een zonnepaneel en een zonneboiler is het Photovoltaïsch Thermisch (PVT)-systeem een systeem op één plek gecombineerd om uw huis van stroom en warm water te voorzien. Naast elektriciteit wekt het systeem dus ook warmte op dat gebruikt wordt voor water (warmwater en verwarming). Tezamen is het een goedkopere oplossing dan het aanschaffen van een zonnepaneel en een zonneboiler apart.

Ook voor verwarming

Het PVT-systeem kan wordt aan een warmtepomp gekoppeld waardoor ook nog eens uw woning voordelig verwarmt wordt. De warmtepomp gebruikt de PVT-panelen op het dak dan als warmtebron. De warmtepomp verhoogt de gewonnen warmte van het dak met 30 tot 50 graden met soms met hogere temperatuur voor legionella bestrijding en geeft deze af aan de centrale verwarming. Dit kan als aanvulling op een bestaand CV-systeem, maar ook om de volledige woning (alleen als deze zwaar is geïsoleerd) te verwarmen.

Op dit moment bestaan er twee soorten PVT-systemen

PVT-systeem in Zwolle

PVT-systeem Thermo met collectoren

PVT-panelen

Achter de zonnepanelen is een absorbeerplaat bevestigd. Hierachter bevinden zich koperen buizen / metalen platen dat een watercircuit vormt, daarin wordt het water opgewarmd. Het bestaat ook met combinatie van een luchtafzuigingssysteem.

PVT-collectoren

Dit systeem bestaat uit aan de bovenzijde zonnepanelen en/of aluminium platen (kan in vele kleuren) dat op of in het bestaande dak, gevel of schutting aangebracht kan worden! Als het maar buiten is onder een hoek groter dan ca. 30 graden tot rechtop (dit werkt het beste).

Nieuw als zonnepanelen en/of aluminium plaatwerk drager (onder de zonnepanelen en/of aluminium platen) is, als basis het Thermodule® warmteprofiel modulair toegepast, dit haalt gratis de warmte uit de buitenlucht. De unieke vormgeving zorgt ervoor dat de koude lucht valt en de warme lucht blijft stromen door de luchtkanalen. Dit ontwerp geeft een groot oppervlak en ook een hoog rendement. De omgevingslucht is een gratis onuitputtelijke warmtebron.

Het PVT-systeem is een goede oplossing als u:

– stroom en warm water duurzaam wilt opwekken

– uw huis via gratis buitenlucht 24 uur/dag en mogelijk met zonne-energie wilt verwarmen

– uw beperkte (onder helling >30°) dakoppervlak maximaal wilt benutten

– uw ontwerp heeft veel vrijheden, het kan ook als /op gevel(s) en/of schutting en / of dak (onder helling >30°) of een combinatie hiervan!

– fraai uiterlijk door het ontbreken van een aluminiumrand

De voordelen van een PVT-systeem zijn:

– dubbel rendement door warmte en elektriciteit PVpanelen (zonnepanelen)

– een korte terugverdientijd

– een hoog rendement

– een esthetisch mooie dak oplossing

– een oplossing voor ons milieu

 

Een PVT-systeem zorgt dus voor een besparing op het elektriciteitsverbruik (bij PVpanelen / zonnepanelen) en een flinke besparing op het aardgasverbruik ten behoeve van warm water en ruimteverwarming. Dit is dus goed voor uw portemonnee en ons milieu.

​Neemt u gerust contact met mij op als u wilt weten of het PVT-systeem iets voor u in uw situatie is.