Jouw pand heeft een EIGEN AARD

Jouw pand heeft een EIGEN AARD
11 juni 2015 Erik Baart

Jouw pand heeft een EIGEN AARD

Weet dat jouw huis / bedrijfspand ook een aard heeft?  Elk pand heeft een eigen beleving door het gebruik van vorm, licht, geluid, temperatuur en geur. Voor ieder mens is de toegepaste vorm, materiaal en kleurgebruik van invloed! Kortom een pand heeft zijn eigen aard, maar is dit inzichtelijk te maken, en wat kun je dan hiermee?

Je hebt vast weleens in een ruimte of pand gemerkt dat het te warm of te koud is. Vaak regel je dan via een thermostaat, radiatorknop, ventilatieschuif, raam of deur alsnog de gewenste temperatuur. Hiermee reageert de ruimteomgeving met een nieuwe temperatuur, waardoor het wat fijner gaat aanvoelen. Dit soort ongemakken heeft te maken met onvoldoende isolatie of verkeerde hoeveelheden materialen van aanwezige constructies en aankledingen.

Detaillering van gevels, vloeren en dak komt voor comfort vrij precies. Ik onderzoek bijvoorbeeld of het wel of niet toepassen van zonwering of speciaal vensterglas noodzakelijk is. Ook de hoeveelheid en soort afwerkingen, het aantal meubels en de aankleding van het huis neem ik mee in mijn onderzoek.

Rekentool geeft inzicht

Om hiermee daadwerkelijk een vinger achter te krijgen, werk ik met een unieke rekentool AARD®.  Een solide basis waarmee je echt handvatten krijgt voor een betere aard van uw kostbare vastgoed. De warmtehuishouding van jouw pand wordt nu dynamisch doorgerekend en daarna kan er gericht naar oplossingen worden gezocht om tot een evenwichtige leefbare balans te komen.

AARD® is een nieuw en revolutionair programma. Hiermee kan je verschillende energiemaatregelen binnen een pand met elkaar vergelijken. Voor bestaand- of nieuw vastgoed, kan relatief eenvoudig energiebesparingen worden doorgerekend.
Samen met jouw kijken we naar meerdere oplossingen. Hierbij laat ik zien wat ideaal en de meest optimaal bouwkundige oplossingen zijn. Deze kun je verder vergelijken, daarin een keuze maken met goed onderbouwde berekeningen en dat voor meer betaalbare woonlasten! Wat wil je nog meer?

Weten wat jouw pand doet en doelgericht keuzes maken

Baart-DOET energie- en bouwadvies rekentool Aard inzicht wat energiestromen in uw woning pand vastgoed doenEen echt duurzaam en leefbaar vastgoed met zo laag mogelijke woonlasten, exploitatiekosten, nu een haalbaar ideaal en meetbaar met AARD®. Je kunt hiermee verder met het realiseren van een echt duurzaam, leefbaar en comfortabel pand, neem contact en laat u daadwerkelijk bijstaan met inzichtelijk en duidelijk advies, DOEN.