Nacht van de Nacht Zwolle warmtescan kinderhanden troef

Nacht van de Nacht Zwolle warmtescan kinderhanden troef
31 oktober 2016 Erik Baart

Baart-DOET energie- en bouwadvies vanuit Zwolle warmtescan voorlichting Doepark Nooterhof kinderen bewust isoleren belangrijk energie milieu besparen besparing kinderen-bij-warmtescan-op-de-nacht-van-de-nacht warmtescanZaterdagavond 30-10-2016 bij de Nacht van de Nacht in Doepark Nooterhof in Zwolle had energieadviseur Erik Baart met zijn warmtescan onverwacht succes bij kinderen. Veel kinderen vonden de scan, bedoeld om energieverlies bij vastgoed te meten, erg ‘cool’. Vele kleine handen verschenen onder zijn infraroodcamera en Baart mat dan de temperatuur van de hand.

Ook vonden de kinderen het leuk om door de camera hun handafdruk een tijdje op de koude tafel te zien staan. De warmte van hun hand bleef er namelijk even aan plakken. “Normaal gesproken gebruik ik de warmtecamera alleen om huizen en bedrijfspanden op de foto te zetten” licht Baart lachend toe.

Baart, groene ondernemer in hart en nieren, maakte de kinderen meteen bewust van warmteverlies en ons milieu. Aan de hand van een verwarmde barbecueplaat en isolatiemateriaal liet hij de functie van isolatie zien. Het materiaal tussen zijn camera en de plaat gaf toch al gauw een verschil van dertig graden. “Het is goed om kinderen al vroeg bewust te maken van onze klimaatverandering. We geven de aarde door en het zou fijn zijn als we dat zo schoon mogelijk doen”, aldus Baart.

Meer informatie over Erik Baart en zijn warmtecamera is te vinden op: www.Baart-Doet.nl.

Nieuws / fotos Berry ten Hoven (Mediastory):

de Swollenaer :  http://deswollenaer.nl/algemeen/warme-kinderhanden-bij-de-nacht-van-de-nacht
ZOo Zwols / Omroep Zwolle : http://www.rtvzoo.nl/warme-kinderhanden-bij-de-nacht-van-de-nacht/nieuws/item?834957
Webblog Zwolle: https://www.weblogzwolle.nl/content/view/52267/55/

1 Reactie

  1. Maarten 5 jaar geleden

    Hoop dat er een hoop mensen bewust worden van hun warmte verlies in hun eigen huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Energielabel Ook bij Baart-DOET voor € 15,=

Belangrijke mededeling:

Vanaf 1 januari 2021 is het voor een woningeigenaar niet meer mogelijk om via www.energielabelvoorwoningen.nl een energielabel aan te vragen. Per 1 januari 2021 wijzigt namelijk de bepalingsmethode voor het energielabel. Vanaf dan moet de woningeigenaar een energie-adviseur inhuren voor het opstellen van het energielabel. Hiermee komt een einde aan deze webapplicatie.

Wat betekent dit?

Tot 1 januari 2021 kunnen woningeigenaren een aanvraag voor een energielabel starten. Een erkend deskundige heeft dan samen met de woningeigenaar tot 1 april 2021 de tijd om de aanvraag af te ronden en het energielabel te registreren.

Wilt u een energielabel aanvragen? Neem vrijblijvend contact op.