Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), ik laat zien welke verantwoordelijkheid ik als bedrijf neem voor mens, milieu en bedrijfsvoering. Goed beschouwd lenen wij onze aarde en daarom voel ik de noodzaak om hier bewust goed mee om te gaan.
Baart-DOET energie- en bouwadvies aarde lenen wij van onze kinderen kleinkinderen

De aarde uniek voor de mens, geef het beter en gezonder door aan onze kinderen en kleinkinderen!

Gewoon keuzes maken, wat we vele keren per dag doen en dan ook voor onze unieke planeet kiezen. Als velen van ons dat doen zal dat een positief voorbeeld kunnen zijn, DOET U OOK MEE? De unieke Aarde lenen wij, ga er goed mee om!

Wereld voor de mens draaglijker maken

De mens gebruikt voor zijn leven een stukje van de Aarde, immers alles komt ergens vandaan: grondstoffen, zuurstof, water, energie en materialen voor wonen, werken en recreatie. Er is maar een beperkt oppervlak waar alle mensen gebruik van kunnen maken. Als we dit opdelen naar beschikbare hoeveelheden blijkt dat we per persoon eigenlijk een klein stukje fictief mogen gebruiken, willen we de Ecologie van onze Wereld in evenwicht hebben. Met een “Foodprint” (voetafdruk) kun je dit bij benadering zichtbaar maken. Doe ook een dergelijke test, ik ben benieuwd hoe jij hierin staat en vooral wat ga je ermee doen! De wereld is helaas niet meer in balans, breng daar verandering in door meer bewust te doen!

Energiebesparende maatregelen

Het spreekt vanzelf dat energie besparen bij mij als energie- en bouwkundig adviseur, in de genen zit. Al vele jaren doe ik stapje voor stapje diverse maatregelen. Het kantoor aan huis is voorzien van vloerisolatie en wandisolatie (dak is niet van toepassing), het aanwezige glas is HR++, de verlichting is voorzien van LED-lampen, met de Iungo kan ik realtime zien wat ik verbruik, ook kan ik in de tijd terugkijken en met stroom schakelen. De apparatuur is zoveel mogelijk A+, een douche WTW geplaatst.?Verwarming via een blokverwarming in ons portiekflat gebouw en de radiatoren zijn voorzien van thermostaatkranen.

Milieubelasting verminderen door doen.

Baart-DOET is veel bezig om bewuster met onze Aarde om te gaan, zie hier een aantal tips, in willekeurige volgorde:

 • Veel thuis werken.
 • Stroom en gas GROEN van Greenchoice, opwekking (virtueel) uit Mastenbroekerpolder!
 • Gebruik kraanwater in plaats van flesjeswater.
 • Toilet met spoelonderbreking / douche met spaardouchekop.
 • Gebruik zo weinig mogelijk papier, indien wel dan gerecycled papier.
 • Scheid het afval
 • Bandenspanning fiets, auto regelmatig controleren, beter iets te hard.
 • Hybride auto, carpoolen of fietsen, soms met trein.
 • Regelmatig de diepvries ontdooien.
 • Vaatwas- en wasmachine zo vol mogelijk gebruiken.
 • Waterkoker met afleesbare hoeveelheid.
 • Niet elke dag vlees eten en weinig vlees eten, liefst duurzaam.
 • Eigen lunch meenemen.

Compenseer teveel CO2, ik heb met het Bosspaarplan (van Greenchoice) ruim 25.000 m2 oerwoud, dat slaat elk jaar CO2 op. Hiermee help ik ook direct mee aan het behoud van een uniek eco-systeem in het Braziliaanse Amazonegebied, de plaatselijke bevolking krijgt daar scholing, gezondheid en werk! Duurzaamheid door DOEN.

Communiceren over Maatschappelijk verantwoord ondernemen-activiteiten

Met deze pagina communiceer ik over mijn MVO activiteiten, maar ook regelmatig via mijn sociale communicatie platforms Twitter, Facebook, Youtube, Google+ en Linkedin.

Het ontwikkelen van duurzame producten of diensten

Bedrijfsmatig kies ik bewust liefst groene materialen, ook probeer ik mijn klanten hierop te wijzen. Een keuze maken kan ook hierin op vele niveaus. De werkzaamheden die ik doe hebben hier altijd mee te maken. Energielabel / Maatwerk Energie Prestatie Advies, energiestromen zichtbaar maken met Aard en Warmtescan, allemaal producten waarin het altijd gaat om keuzes en hopelijk om het verminderen van energieverlies en meer CO2 reductie. Ook Meerjaren Onderhouds Planning heeft als er genoeg tijd aan besteed mag worden, een hele hoge duurzaamheid, omdat er toekomstgericht onderhoud en duurzame maatregelen met producten gecombineerd kan worden.

MVO-eisen stellen aan leveranciers (arbeidsomstandigheden en milieu)

Bij samenwerking kies ik liefst voor lokale partners, waarbij de volgorde is Wijk, naastliggende Wijk, Stad Zwolle, regio Zwolle, provincie Overijssel (deels Gelderland) en land. Ook bij deze samenwerking is maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid belangrijk.

In dienst nemen van mensen met een achterstand (sociaal)

Als zelfstandige zonder personeel, vind ik het belangrijk dat onze medemens die het moeilijker heeft, ook een zinvolle besteding krijgt. Ook de Wijkeconomie Dieze-Oost / Diezerpoort versterken zal daar uiteindelijk een bijdrage leveren.

Actief inzetten en meewerken voor onze Aarde

Ik ben naast mijn werk ook bezig met Klimaatzaak, Blauwvinger Energie, Zowell, Amnesty, Greenpeace, WNF en Avaaz.

Baart-DOET werkt aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en een beter milieu voor u en de wereld van morgen!