Klimaatverandering wat kan ik nu doen?

CO2 uitstoot verminderen

Home – Klimaatverandering wat kan ik nu doen – CO2 uitstoot verminderen

Zou u meer voor ons menselijke milieu en de natuur willen betekenen? Wilt u direct weten welke mogelijkheden er zijn om uw eigen CO2-uitstoot te verminderen? Hiermee stopt u de klimaatopwarming op termijn en krijgt u een lagere energierekening, een beter milieu en kan de natuur herstellen. Door direct te beginnen, bespaart u energie en veel geld, doe daarom ook uw voordeel mee. 
Baart-Doet vertelt u er graag alles over en geeft tips om de schadelijke CO2-uitstoot en de klimaatopwarming van onze unieke aarde drastisch te verminderen.

Uw huishouden vele manieren om CO2-uitstoot te verminderen

Een huishouden stoot jaarlijks gemiddeld 19.000 kilo CO2 uit. De keuzes die u maakt voor uw huis, vervoer, kleding, spullen en voeding hebben impact op uw CO2-uitstoot.
Er zijn vele verschillende manieren om persoonlijk een steentje bij te dragen aan het verminderen van CO2-uitstoot. Vele kleine maatregelen maken samen een grotere, en vele mensen samen maken echt een verschil. Doe uw voordeel mee en begin en zet het voort!

Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-CO2-uitstoot-verminderen

Woning energiearm energieneutraal maken

Bij een stap voor stap Energieneutrale renovatie is belangrijk eerst een goed integraal energieplan van aanpak te maken. Aardgasloos maken en energieopwekken met een drastische besparing van CO2 en weinig behoefte aan duurzame energie wordt dan hoofdzaak. Zet dus goed op een rij wat je allemaal wilt of wens te doen. Welke volgorde is dan slim? En hoe loop je goed op de volgende stappen vooruit? Daarmee voorkom je dat je bij het uitvoeren van maatregelen mogelijk verkeerde keuzes maakt of geen handige volgorde van aanpak hebt en  dan opnieuw een deel moet veranderen. Inzet van middelen en tijd, probeer dat efficiënt te doen, besparen begint met eerst goed advies en een praktisch, op uw situatie gemaakt, uitvoeringsplan. Een energieadvies op maat bij mij loont altijd.

Aanpassen van vervoer

Het vliegtuig en de benzine-/ diesel-/ lpgauto, dus alle fossiele-energie gedreven vervoer, stoten veel CO2 uit. Probeer reizen met die voertuigen zoveel mogelijk te beperken. Pak eens wat vaker de fiets bij kleinere afstanden en neem voor langere afstanden de bus en/of trein. Overweeg om over te stappen op elektrisch rijden als het tijd is voor een nieuwe auto. Waarbij deze uiteraard op groene stroom wordt aangesloten.

Minder vlees eten

De vleesindustrie is verantwoordelijk voor enorm veel CO2-uitstoot. Eet minder vlees of stop helemaal met vlees eten. Bovendien is plantaardig eten ook een stuk gezonder voor ons lichaam.

Verspil geen eten

U kookt geen eten om het vervolgens in de prullenbak te gooien. Voorkom voedselverspilling door voor het boodschappen doen te kijken wat u nog in huis heeft, let op houdbaarheidsdata en bewaar restjes in de koelkast of de vriezer, die u regelmatig ontdooid (energiebesparing).

Goed omgaan met energieverbruik, duurzaam opwekken met lage CO2

Door het vermijden van energieverspilling vermindert u co2-uitstoot en bespaart u veel geld.
Een aantal simpele manieren van energie besparen zijn:

 • Zet apparaten en lampen geheel uit en de verwarming een paar graden lager of uit als u van huis of naar bed gaat
 • Gebruik LED in plaats van spaar- en gloeilampen
 • Draai altijd een volle vaatmachine/wasmachine, liefst aangesloten op een duurzame warmteopwekker
 • Douche niet te lang en zo min mogelijk, gebruik heel weinig of geen bad
 • Vermijd zoveel mogelijk de wasdroger (warmtepompdroger), hang was op
 • Trek eerst een trui aan voordat u de verwarming hoger zet

  Shop bewust en duurzaam, klimaatvriendelijk, elk stapje telt

  Minder kopen leidt tot minder productie en dit is goed voor minder CO2-uistoot. Door producten, waar we niet zonder kunnen (zoals kleding en eten, tuin- en interieur inrichting inclusief alle apparatuur), duurzaam te kopen, zetten we een extra stap in duurzaamheid.

  Koop lokaal, lage CO2, economie en samenleving versterkend

  Door lokaal in te kopen kunt u co2-uitstoot verminderen. Want als iets uit het verre buitenland moet komen, heb je te maken met de co2-uitstoot door het transport en eventueel verpakking en koeling.
  Spaar het milieu en koop lokaal!

  Recycling en hergebruik

  Verminder CO2-uitstoot door glas, gft, plastic en papier te scheiden. Lever lege batterijen, accu’s, petflessen, kleding, textiel en schoenen in.  Denk aan tweedehands, geef dat eerst een kans, ook via goede doelen! Gebruik etensresten als compost en glazen potjes voor pitten en zaden.

  Actief inzetten en meewerken voor onze aarde

  Baart-DOET is een maatschappelijk verantwoord ondernemer en werkt aan een beter milieu voor u en de wereld van morgen!

  Laten we bovendien niet vergeten dat het besparen op energie ook goed is voor ons milieu nu en in de toekomst en het toekomstig leefklimaat van de nieuwe en reeds jonge wereldbewoners. Wij (u dus) bepalen zelf welke erfenis we achterlaten aan de generaties van de toekomst.

  Benieuwd hoe ook u energie kan besparen?

  Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontdek de mogelijkheden, die u helpen te besparen op energiekosten.