Groene ondernemer in hart en nieren

Baart-DOEt energie- en bouwadvies omgeving Zwolle energiebesparen tips energievermindering besparen goed voor milieu en portemonee geld besparen CO2 verminderen energieneutraal wonen bouwkundige passie voor uw vastgoed

Erik Baart groene bedrijfsvisie Baart-DOET energie- en bouwadvies

Ik, Erik Baart, luister naar uw wensen en combineer dit met het luisteren naar mijn groene hart. Omdat geen project hetzelfde is, lever ik altijd maatwerk. Het is mijn missie als groene ondernemer om duurzaam te bouwen en energie te besparen. Met mijn energieneutraal maken van uw vastgoed object, probeer ik zoveel mogelijk gaskranen dicht te draaien en de schadelijke CO2-uitstoot te verminderen. Samen kunnen we zorgdragen voor het behoud van onze wereld, zodat onze kinderen ook fijn kunnen leven in de toekomst.

Milieuvriendelijke ondernemer

Binnen mijn bedrijf en in mijn privéleven denk ik veel aan ons milieu. Binnen mijn woonplaats Zwolle ga ik op de fiets naar mijn afspraken en daarbuiten rijd ik in mijn hybride auto. Mijn groene stroom en gas krijg ik van Greenchoice en deze website wordt “duurzaam groen gehost” door Natuurlijkhosting.nl.

Milieu ontlasten

Verder scheid ik afval zorgvuldig, gebruik gerecycled papier, ontdooi regelmatig de diepvries, douche met een douchebespaarkop en gebruik mijn vaat- en wasmachine zo vol mogelijk. Ook is de woning goed geïsoleerd, voorzien van HR++ glas en is de douche aangesloten op een douche-WTW (warmteterugwinning). Ik probeer zakelijk en privé zoveel mogelijk water uit te sparen. Wat kunt u zelf besparen aan energie, algemene tips, maar uiteraard kan ik u voor uw vastgoed van advies zijn!

Echt besparen, rechts onderaan deze pagina kun je gratis aanmelden en u krijgt gratis de beste energie bespaartips om ons milieu te ontlasten. Goed voor de mens, het milieu en u verdient er ook aan, wat wilt u nog meer?

Eigenaar van ruim 26000 m2 oerwoud

Via Greenchoice werk ik mee aan het Bosspaarplan en ‘bezit ik’ meer dan 26.000 m2 oerwoud. Hiermee compenseer ik mijn gezin de directe en indirecte CO2-uitstoot en help ik meteen mee aan het behoud van een uniek eco-systeem in het Amazonegebied van Brazilië, bomen zijn daar uiteraard zeer belangrijk in. De plaatselijke bevolking krijgt via dit project betere scholing, werk en een betere gezondheid.

Groene ondernemer met een scherp bouwkundig oog

Als kind en tiener was ik altijd al buiten aan het werk. Ik bouwde bijvoorbeeld vogelnestkastjes en voelde na me het plaatsen in aan de bomen, één met de natuur. Mijn liefde voor bouwen en de natuur zijn in de loop der jaren steeds verder uitgegroeid. Met de huidige ontwrichtende klimaatverandering kunnen we niet meer om het verminderen van fossiele brandstoffen heen. Tegelijkertijd wil iedereen graag betaalbaar en comfortabel wonen en werken. Met mijn groene hart en scherp bouwkundig oog probeer ik deze belangen te verenigen. Ik heb met ruim dertig jaar bouwkundige ervaring, veel kennis van bouwen, onderhouden en energie besparen.

Vrijwilliger Blauwvinger en meer… bomen…en meer

Om naast economisch ook maatschappelijk bij te dragen, draag ik als vrijwilliger een groen steentje bij aan de Zwolsche vereniging Blauwvinger Energie. Deze jonge, ambitieuze club van burgers en bedrijven streeft ernaar om met zoveel mogelijk Zwollenaren zelf energie op te wekken. Het profijt van windenergie, zonne-energie, lucht- of bodeminstallaties zou voor iedere Zwolse huurder of huiseigenaar beschikbaar moeten zijn. Samen stimuleren we wijkeconomie in de breedste zin van het woord. Door het samenwerken met lokale partners en bewoners blijft het geïnvesteerde geld ook in de lokale economie. Hierdoor blijft het direct beschikbaar om de duurzaamheid in de stad Zwolle steeds verder en sneller te verbeteren.

Bomen

We hebben snel veel meer bomen nodig. De gemiddelde temperatuur loopt nog steeds op en ook de biodiversiteit gaat nog steeds achteruit. Daarom heb ik afgelopen winter 2022/2023 als vrijwilliger in halve dagen, in totaal ruim 1100 bomen gered (zaailingen deels geoogst en deels gepland). Deze zaailingen (jonge bomen) hebben lang niet altijd kans om groot te worden, daarom is herplaatsen de manier om goedkoop en snel meer CO2 opslag, klimaatapatatie en vergroten kansen van meer biodiversiteit in ons milieu te brengen. Helpt u ook mee?

 

Naast Blauwvinger Energie zet ik mij ook in voor Klimaatzaak, Urgenda, Meerbomen.nu, Aardpeer, Amnesty NLGreenpeaceWNF en Avaaz.

Een bouwkundige vraag? Benieuwd hoe ook u energie kunt besparen?

Maak dan vrijblijvend een afspraak en ontdek waar voor u de grootste kansen liggen om te besparen op uw energiekosten.