Huis energieneutraal maken

Bent u benieuwd naar de stappen die u kunt nemen om uw huis energieneutraal te maken? Zodat de energie die u gebruikt in balans is met de energie die u zelf opwekt en de gaskraan dicht kan?

Graag ga ik voor uw woning de mogelijkheden na aan de hand van het effectieve Trias energiebespaarmodel (zie foto). Ik streef er dan naar dat u geen of zeer lage energiekosten heeft.

Baart-DOET energie- en bouwadvies TRiAS basis energie besparen energie besparende maatregelen

Met Trias zorg ik ervoor dat uw huis eerst minder energie verbruikt, vervolgens kijk ik naar het zelf energie opwekken en hoe we voor de overige benodigde energie groene energie kunnen inkopen.

Energieneutraal maken van huis met Trias

Aan de hand van het Trias energiebespaarmodel ga ik, van onder naar boven, drie niveaus langs om uw huis zo goed mogelijk energieneutraal te maken.

De drie niveaus voor energieneutraal maken bestaan uit:

Niveau 1. Energie besparen (De grootste stap)

In de onderste laag van de piramide kijk ik waar er in uw huis beter geïsoleerd kan worden. Als er minder warmte weglekt, hoeft u later ook minder warmte zelf op te wekken. Een geweldig middel dat ik hierbij gebruik, is de warmtescan. In dit brede niveau zet u de grootste stap naar energie besparen.

 

Nivo 2. Nagaan van energie-inzet

Vervolgens kijk ik in de tweede laag hoe de energie, in alle ruimtes en op verschillende tijden, het best kan worden ingezet. Met het rekenprogramma AARD kan ik dit heel nauwkeurig berekenen. Dit programma laat zien hoeveel energie er wordt gebruikt en waardoor er energie verloren gaat.
Door effectiever met energie (warmte) om te gaan, en hierin keuzes te maken, hoeft er hierna nog maar weinig energie gebruikt te worden.

Nivo 3. Restant energie zelf opwekken

Boven in de punt van het Trias energiebespaarmodel kijk ik of de nog benodigde energie door u zelf kan worden ingewonnen om uw huis volledig energieneutraal te maken. Dit kan bijvoorbeeld met zonne-energie, windenergie of biomassaenergie. Hierbij valt te denken aan een zonneboilersysteem en/of een warmtepomp.

Indien zelf opwekken niet (volledig) mogelijk is, kan gas en elektriciteit groen worden ingekocht, waardoor het energieneutraal maken van uw huis indirect toch mogelijk is.

Voordelen van het energieneutraal maken van uw huis?

Ik streef bij het energieneutraal maken van uw huis altijd naar een nul op de gasmeter. Dat scheelt u dus mooi in de energiekosten en bovendien minder CO2.

Nog meer voordelen van een energieneutraal huis:

  • Waardevermeerdering van uw huis
  • Wooncomfort gaat omhoog
  • Gezonder leefklimaat
  • Erg goed voor ons milieu
  • Vragen over van het energieneutraal maken van uw huis?

Heeft u nog vragen over de mogelijkheden van energieneutraal maken of wilt u graag weten wat ik daarin voor uw situatie kan betekenen?

Graag informeer ik u over. Neemt u gerust contact op.

Onderstaande tabel is een weergave van rekenprogramma AARD. Hierop kunt u zien hoeveel energie er bij vastgoed in een jaar verloren gaat en wat er opgewekt wordt. Per maand staat afgebeeld hoeveel kilowatt energie er door de zon, interne warmte en verwarming bijkomt en hoeveel er bijvoorbeeld via het dak en de gevels weer weglekt. Dit programma is een mooie ondersteuning voor het energieneutraal maken van uw huis.

Baart-DOET energie- en bouwadvies regio Zwolle berekenen energieverlies resultaten rekentool Aard energievbesparing energie besparen duurzame maatregel CO2 milieu bescherming klimaatverandering tegengaan

Baart-DOET energieneutraal maken, doet u verbazen hoeveel minder energie er nodig is met duidelijke verbetering van comfort!

Uw huis of pand energieneutraal?

Vraag geheel vrijblijvend een offerte en ontdek hoe uw huis of pand energieneutraal kan worden. 

Baart-DOEt energie- en bouwadvies omgeving Zwolle energiebesparen tips energievermindering besparen goed voor milieu en portemonee geld besparen CO2 verminderen energieneutraal wonen bouwkundige passie voor uw vastgoed

Erik Baart | Eigenaar Baart-DOET

Ik, Erik Baart, luister naar uw wensen en combineer dit met het luisteren naar mijn groene hart. Het is mijn missie om duurzaam te bouwen en energie te besparen. Met mijn energieneutraal maken van uw vastgoed, probeer ik zoveel mogelijk gaskranen dicht te draaien en de schadelijke CO2-uitstoot te verminderen. Samen kunnen we zorgdragen voor het behoud van onze wereld, opdat het voor de mens fijn wonen is.