Energieneutraal maken

Bij een energieneutraal gemaakt huis of pand is de energie die u gebruikt in balans met de energie die u zelf opwekt. Hierdoor heeft u geen of zeer lage energiekosten. Om dit te bereiken werk ik aan de hand van de Trias piramide (zie foto).

Baart-DOET energie- en bouwadvies TRiAS basis energie besparen energie besparende maatregelen

TRIAS zorgen dat eerst het gebouw optimaal energetisch presteert, dus energievraag verminderen, dan locaal opwekken duurzame energie en uiteindelijk resterend groene energie inkopen

Trias piramide energie bespaar aanpak

Nivo 1, de eerste grote permanente besparingsstap:

In de onderste laag  van deze piramide kijk ik waar er in uw woning of bedrijfspand beter gesoleerd kan worden. Als er minder warmte weglekt, hoeft u ook minder warmte aan te spreken. Een geweldig middel dat ik hierbij gebruik, is de warmtescan. In dit brede nivo zet u de grootste stap naar energie besparen.

Nivo 2, de tweede stap inzet en keuzes apparaten:

Vervolgens kijk ik bij de tweede laag hoe de energie, in alle ruimtes en op verschillende tijden, het best kan worden ingezet. Met het rekenprogramma AARD kan ik dit heel nauwkeurig berekenen. Dit programma laat duidelijk zien hoeveel energie er wordt gebruikt en waardoor energie verloren gaat. Na deze stap is uw energieverbruik aanzienlijk verminderd en hoeft er maar weinig warmte gemaakt en toegevoegd te worden. Nu wordt het maken van keuzes in verwarming, opslag en toepassing voor uw duurzame missie een duidelijker onderbouwd verhaal.

Nivo 3, de kleine restant benodigde energie:

In de punt van de TRIAS kijk ik of de nog benodigde energie door u zelf kan worden ingewonnen om uw vastgoed volledig energieneutraal te maken. Dit kan bijvoorbeeld met zonneenergie, windenergie of biomassaenergie.
Als dit alles onmogelijk is, kan er uiteraard met Groene stroom worden ingekocht, immers gasgebruik moet voor de duurzaamheid liefst geheel vermeden worden.

Energieneutraal voor uw situatie

Kortom, bij het energieneutraal maken van uw woning of pand zorgt u er dus voor dat het energieverbruik fors omlaag gaat en dat u de nog benodigde energie zelf opwekt. Ik streef altijd naar een Nul op de gasmeter. Een energieneutrale woning kan naast energetisch ook op materiaal nivo. Het is meer waard, is gezonder, heeft meer wooncomfort, bespaart u kosten en is veel beter voor ons milieu. Het geeft u een fijn en eerlijk gevoel voor nu en in de toekomst!

Graag informeer ik u over het energieneutraal maken van uw eigen woon- of bedrijfssituatie.

Onderstaand tabel is een weergave van rekenprogramma AARD. Hierop kunt u zien hoeveel energie er bij vastgoed in een jaar verloren gaat en wat er opgewekt wordt. Per maand staat afgebeeld hoeveel kilowatt energie er door de zon, interne warmte en verwarming bijkomt en hoeveel er bijvoorbeeld via het dak en de gevels weer weglekt. Dit programma is een mooie ondersteuning voor het energieneutraal maken van uw woning of bedrijfspand. Baart-DOET energie- en bouwadvies regio Zwolle berekenen energieverlies resultaten rekentool Aard energievbesparing energie besparen duurzame maatregel CO2 milieu bescherming klimaatverandering tegengaan

Baart-DOET energieneutraal maken, doet u verbazen hoeveel minder energie er nodig is met duidelijke verbetering van comfort!

Uw huis of pand energieneutraal?

Vraag geheel vrijblijvend een offerte en ontdek hoe uw huis of pand energieneutraal kan worden. 

Baart-DOEt energie- en bouwadvies omgeving Zwolle energiebesparen tips energievermindering besparen goed voor milieu en portemonee geld besparen CO2 verminderen energieneutraal wonen bouwkundige passie voor uw vastgoed

Erik Baart | Eigenaar Baart-DOET

Ik, Erik Baart, luister naar uw wensen en combineer dit met het luisteren naar mijn groene hart. Het is mijn missie om duurzaam te bouwen en energie te besparen. Met mijn energieneutraal maken van uw vastgoed, probeer ik zoveel mogelijk gaskranen dicht te draaien en de schadelijke CO2-uitstoot te verminderen. Samen kunnen we zorgdragen voor het behoud van onze wereld, opdat het voor de mens fijn wonen is.