Energieadvies

Thermo-grafisch onderzoek woning (ook in zomer)

Home – Energie besparen – Warmtescan – Thermografisch onderzoek woning

Een thermografisch onderzoek (warmtescan) is een snelle, doeltreffende stap om verder energieverlies of andere bouwfysische  bouwkundige problemen zichtbaar te maken. Voorkomen en niet teveel geld te betalen voor energie of verborgen (vervolg)schaden aan een bestaande of nieuwe woning. Na een thermografisch onderzoek van de woning/ huis, VvE wooncomplex of bedrijfspand met infrarood beelden en gewone foto’s weet u precies welke effectieve praktische energiemaatregelen u kunt nemen. Advies voor energiebesparende maatregelen waarmee u drastisch minder energie verbruikt of maatregelen om af te dingen op de verkoopprijs.
Heeft u problemen in uw huis/ VvE complex/ bedrijfspand, bijvoorbeeld vochtplekken (schimmel) of tocht het op verschillende plekken of zijn er te koude oppervlakten of erg warm binnen? Wilt u nagaan of uw huidige of toekomstige droomwoning/ pand overal goed geïsoleerd is of andere bouwfysiche bouwkundige verborgen gebreken heeft?

Wat is een thermo-grafisch onderzoek?

Alle onderdelen van een woning, zoals het dak en de gevels, stralen naast licht ook warmte uit. Deze warmte kunnen we met het blote oog niet zien, laat staan dat we de warmteverschillen kunnen waarnemen. Een warmtebeeldcamera, ook wel infraroodcamera, legt de warmtestraling op verschillende plaatsen nauwkeurig vast waardoor de temperaturen van verschillende onderdelen in beeld te zien zijn.
Door de kleuren op een warmtefoto is duidelijk te zien waar onnodig veel energie verloren gaat. Vervolgens kunnen er op die plekken in een woning doelgerichte verbeteringen worden aangebracht. Wij voeren dergelijke warmtescans op een degelijke basis uit. Het levert je kostbare informatie op om op een eenvoudige manier energie te kunnen besparen.

Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-thermogravisch-onderzoek-woning

Wanneer is thermo-grafisch onderzoek woning/ pand nodig?

Bij vocht- en warmtelekkage is het echt raadzaam om een thermografisch onderzoek in uw woning/ pand te laten verrichten. De locatie van een lekkage, door bijvoorbeeld een kapotte dakpan/ loodwerk, komt duidelijk aan het licht op een warmtebeeld. U krijgt door het onderzoek goed inzicht in waar niet of te weinig geïsoleerd is. Dan weet u meteen waarom uw energierekening aan de hoge kant is.
Ook wordt een thermografisch onderzoek vaak uitgevoerd bij het aankopen van een huis of bij het opstellen van een energiebesparingsadvies. Om na te gaan of er geen verborgen gebreken zijn in bijvoorbeeld de raamkozijnen of spouw.

In het algemeen wordt het onderzoek uitgevoerd bij:

 • Tochtgaten in een constructie
 • Constatering van tocht in huis
 • Het vermoeden van vochtplekken
 • Een lek dak of lekke waterleiding
 • Een vermoeden van lekkage in de vloerverwarming
 • Zichtbare schimmelplekken
 • Het nagaan van overbelaste elektriciteitsaansluitingen

Van boven tot onder, van binnen en buiten worden in het onderzoek alle vertrekken nagelopen. De bron van een probleem ligt namelijk niet altijd waar u denkt.

Voordelen van een thermo-grafisch onderzoek

Gebreken, gevaren en zwakheden worden met het thermografisch onderzoek dus snel vastgelegd zonder dat er geboord of gebroken hoeft te worden om een probleem te constateren. De onderzoekskosten liggen daarom relatief laag en het rendement, dus het geld en de energie die u bespaart met gerichte oplossingen, is hoog!

Nog meer voordelen van een thermografisch onderzoek:

 • Problemen in vroeg stadium constateren
 • Bewijsmateriaal voor het verlagen van een aankoopprijs
 • Het kost weinig tijd (afhankelijk van de situatie)
 • Een overzichtelijk rapport is mogelijk (separaat)

Door het onderzoek weet u precies waar u moet isoleren en een (beter) geïsoleerde woning/ pand zorgt ervoor dat u ‘s winters de warmte binnenhoudt en zomers de warmte buiten. Een continue behaaglijk leefklimaat voor u en uw gezin dus.

Benieuwd hoe ook u energie kan besparen?

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontdek de mogelijkheden, die u helpen te besparen op energiekosten.

N

Koudebruggen

Ontdek gebieden waar warmte (of kou) gemakkelijk ontsnapt.

N

Warmteverlies

Aantonen van warteverlies door slechte of geen isolatie.

N

Lekken & infitratie

Vind ongewenste luchtstromen door openingen in de woning.