Warmtescan: energieverlies in beeld

Wilt u weten waar er in uw huis of bedrijfspand kostbare energie verloren gaat?
Of hoe u het in de zomer binnen een stuk koeler houdt? Het is niet met het blote oog te zien of uw huis goed genoeg geïsoleerd is. Vaak is dit wel te voelen. Met een warmtescan brengen we de koude- en warmtebruggen (bouwknoop dat lekt) in beeld.
Bij vrijwel al mijn energieadviezen maak ik gebruik van mijn warmtescan. Een prachtig staaltje techniek waarmee ik uw energieverlies heel nauwkeurig in beeld breng.

 

De warmtescan brengt warmteverlies in kleur

Met mijn infraroodcamera maak ik foto’s van temperatuurverschillen die in kleur worden weergegeven. Aan de hand van deze warmtebeeldfoto’s kan ik in één oogopslag zien waar de plekken van energieverlies zich bevinden. De kleur (donker)blauw /indigo geeft aan waar de meeste kostbare energie verloren gaat bij in de winter genomen beelden (zie foto). Koudebruggen, luchtlekken, kieren en isolatieproblemen komen met een warmtescan dus letterlijk aan het licht!
Ook in de zomer bij hete temperatuur kan ook zeer goed een warmtescan worden uitgevoerd, alleen dan van binnenuit de woning of pand!

 

Gericht isoleren na de warmtescan

Aan de hand van mijn warmtebeeldfoto’s van de warmtescan kan er heel gericht geïsoleerd worden. Als bouwkundig expert, met ruim dertig jaar ervaring, ken ik alle oplossingen op het gebied van isolatie. Isoleren is niet alleen nuttig tegen warmteverlies in de koude maanden van het jaar. Een goed geïsoleerde woning laat ook minder warmte binnen op zomerse dagen. Dit scheelt weer kosten voor de koelinstallatie, die minder aan het werk hoeft.

 

Warmtescan bij oudere huizenBaart-DOET energie- en bouwadvies regio Zwolle warmtescan warmtecamera infrarood thermobeeld thermoloog beeld energielek energiestroom zichtbaar maken energiebesparen energieverlies beperken bespaar milieu minder CO2 woning huis pand bestaand en nieuwbouw vastgoed

Slecht geïsoleerde gevels en daken zijn de belangrijkste oorzaak van energieverlies. Vooral bij huizen die voor 1985 gebouwd zijn, is er nagenoeg niet na- geïsoleerd.
Het komt bij deze woningen dan ook regelmatig voor dat gedeelten van het dak en de spouwmuur helemaal niet geïsoleerd zijn. Aan de hand van een warmtebeeldfoto wordt duidelijk waar een gedetailleerd onderzoek plaats moet vinden.
Het aanpakken van de zwakke plekken met isolatie kan al veel rendement opleveren.
Na de isolatieaanpassingen kan er nogmaals een warmtescan worden gedaan. Het effect van voor en na wordt dan duidelijk zichtbaar.

 

Soms is het verstandig om het dak geheel of gedeeltelijk te vervangen.

Als bouwkundig expert weet ik welke bouwkundige ingrepen het meest effectief zijn bij isoleren. Goede isolatie levert bij een correcte bouwwijze een gunstiger energiegebruik op.

Op welk moment een warmtescan?

Ik maak pas warmtefoto’s als alle ruimtes van uw woning of bedrijfspand voldoende verwarmd zijn. Ook houd ik bij het tijdstip van een meting rekening met de invloed van zonnestraling. Bij een zonnige dag wordt er veel energie van de zon in het dak opgeslagen en in de woning afgegeven. Voor een goed beeld meet ik dan ook pas als alle zonne-energie volledig uit uw huis of bedrijf is verdwenen.

 

Wat komt er bij een warmtescan aan het licht?

Baart-DOET energie- en bouwadvies regio Zwolle warmtescan warmtecamera infrarood warmtebeeld warmtescan thermobeeld thermoloog beeld energielek energiestroom zichtbaar maken energiebesparen energieverlies beperken bespaar milieu minder CO2 woning huis pand bestaand en nieuwbouw vastgoed

In mijn warmtebeelden kunnen veel problemen voor de dag komen.
Veel voorkomende problemen zijn:

 • Optrekkend vocht
 • Koudebruggen
 • Warmteontwikkelingen
 • Condensatie
 • Lekkage
 • Tocht
 • Beschadigde of ontbrekende isolatie
 • Warmtelekken in constructies of leidingen
 • Isolatielekken
 • Vochtproblemen
 • Luchtlekken
 • Stankoverlast lekkages

 

Warmtescan en energielabel

Met de beelden van een warmtescan kan er dus gericht geïsoleerd worden. Dit is uiteraard ook goed om uw energielabel beter (groener) te maken. Dan verkoopt of verhuurt u uw huis nog beter.

Energiebesparende maatregelen zijn goed voor het wooncomfort en door de verdere stijging van energieprijzen, vooral van gas, wordt het aanpakken van energieverlies steeds belangrijker.

 

Kosten warmtescan

Voor een warmtescan** (in Zwolle) van een uur bij uw woning of bedrijfspand reken ik bij een (hoek)woning* slechts vanaf   € 270,00 incl. BTW.
*Let op bij een vrijstaande woning nog wat extra.
Dit is inclusief minimaal twintig fotosets, waarvan u alle normale en infraroodbeelden krijgt.

**Voor warmtescanlocaties buiten Zwolle reken ik een meerprijs in verband met de reiskosten. *Ook de omvang van woning of bedrijfspand heeft invloed op de prijs.

Optioneel

 

Warmtescan laten maken?

Heeft u nog vragen of wilt u graag meten een warmtescan van uw woning of bedrijfspand laten maken? Aarzel niet en neem gerust contact met me op.

Baart-DOET maakt duurzaam en leefbaar vastgoed met lage energiekosten mogelijk.

 

Benieuwd hoe ook u energie kunt besparen?

Vraag geheel vrijblijvend een offerte en ontdek waar voor u de grootste kansen liggen om te besparen op uw energiekosten.

Baart-DOEt energie- en bouwadvies omgeving Zwolle energiebesparen tips energievermindering besparen goed voor milieu en portemonee geld besparen CO2 verminderen energieneutraal wonen bouwkundige passie voor uw vastgoed

Erik Baart | Eigenaar Baart-DOET

Ik, Erik Baart, luister naar uw wensen en combineer dit met het luisteren naar mijn groene hart. Het is mijn missie om duurzaam te bouwen en energie te besparen. Met mijn energieneutraal maken van uw vastgoed, probeer ik zoveel mogelijk gaskranen dicht te draaien en de schadelijke CO2-uitstoot te verminderen. Samen kunnen we zorgdragen voor het behoud van onze wereld, opdat het voor de mens fijn wonen is.

Energielabel Ook bij Baart-DOET voor € 15,=

Belangrijke mededeling:

Vanaf 1 januari 2021 is het voor een woningeigenaar niet meer mogelijk om via www.energielabelvoorwoningen.nl een energielabel aan te vragen. Per 1 januari 2021 wijzigt namelijk de bepalingsmethode voor het energielabel. Vanaf dan moet de woningeigenaar een energie-adviseur inhuren voor het opstellen van het energielabel. Hiermee komt een einde aan deze webapplicatie.

Wat betekent dit?

Tot 1 januari 2021 kunnen woningeigenaren een aanvraag voor een energielabel starten. Een erkend deskundige heeft dan samen met de woningeigenaar tot 1 april 2021 de tijd om de aanvraag af te ronden en het energielabel te registreren.

Wilt u een energielabel aanvragen? Neem vrijblijvend contact op.