Endoscoop camera voor o.a. spouwmuur inspectie

Heeft u last van vochtproblemen of warmteverlies? Vermoedt u de aanwezigheid van houtworm of boktor? Of heeft u een andere probleem dat lastig te inspecteren is?
In uw bouwkundige constructie zitten meerdere smalle ruimten die niet toegankelijk of visueel slecht te beoordelen zijn. Graag help ik u met mijn endoscoop camera om het probleem te ontdekken.

 

Wat is een endoscopisch onderzoek?

Bij het onderzoek boor ik een gaatje van 10 mm. waardoor mijn zeer kleine endoscoop camera naar binnen wordt gebracht. Hierdoor kan ik in zeer nauwe ruimten kijken. Te denken valt aan een spouw tussen twee muren of ruimte onder een verlaagd plafond, houten vloer of douchebak

Ik kijk wat er in de krappe ruimte aan de hand is. De beelden van het onderzoek kunnen worden opgenomen en teruggekeken.

 

Een endoscopische camera wordt gebruikt bij het nagaan van

Endoscoop camera voor spouwmuur inspectie Baart-DOET

 • De staat in gevels
 • De aanwezigheid van houtworm of boktor
 • De staat van balkkoppen en balklagen
 • Geluidsoverlast
 • Vochtproblemen (schimmels op wanden)
 • Het soort isolatie of het gebrek eraan
 • Verzakte isolatie bij nieuwbouw
 • Lekkage in leidingen, toiletreservoir, douchebak of bad
 • Mogelijkheid voor spouwmuurisolatie

 

Voordelen van onderzoek met endoscoop camera

Het grootste voordeel van een endoscopisch onderzoek is toch wel dat het u geld en tijd bespaart. U hoeft niets te breken, slopen of te demonteren om een probleem of bouwkundig gebrek op te sporen in een moeilijk toegankelijke ruimte.

Ook is het een nauwkeurige en snel uit te voeren analyse op de probleemlocatie, waardoor u heel gericht, en op korte termijn, maatregelen kunt nemen. Waar ik de inspectie uitvoer, dient u uiteraard nog wel even de gaatjes te dichten. Tijdelijk brengen ik een PU-schuimband in.

Bij maatregelen kunt u denken aan:

 • Isolatieplaten
 • Spouwmuurisolatie
 • Andere probleemoplossingen (dichten lekkage)

Vaak toegepast bij spouwmuurinspectieEndoscoop camera voor spouwmuur inspectie

Het onderzoek met een endoscoop camera wordt veel gebruikt bij een spouwmuur inspectie. Er wordt dan een gat in de voeg geboord waar het verlengstuk van de camera wordt ingebracht. De camera in de top kan alle kanten op draaien en weergeven of er genoeg ruimte is voor vloeibare isolatie.

Ook wordt dan meteen gekeken of de spouw schoon is en er geen cementbaarden, kleine verbindingen van cement tussen binnen- en buitenmuur, zijn.

Deze moeten eerst verwijderd worden voordat er via meerdere gaten in de voeg onder hoge druk isolatiemateriaal in de spouw gespoten kan worden.

 

Spouwmuurisolatie is de voordeligste manier van gevelisolatie en zorgt voor een hoge energiebesparing. Het spaart ook ons milieu, omdat er minder CO2 de lucht in gaat als uw huis beter is ingepakt.

Endoscopisch onderzoek laten uitvoeren?

Heeft u een lekkage of een vochtprobleem? Wilt u weten of spouwmuurisolatie bij uw huis mogelijk is? Ik kom graag bij u op bezoek met mijn endoscopische camera.

Neem gerust contact met me op.

 

 

Energielabel Ook bij Baart-DOET voor € 15,=

Belangrijke mededeling:

Vanaf 1 januari 2021 is het voor een woningeigenaar niet meer mogelijk om via www.energielabelvoorwoningen.nl een energielabel aan te vragen. Per 1 januari 2021 wijzigt namelijk de bepalingsmethode voor het energielabel. Vanaf dan moet de woningeigenaar een energie-adviseur inhuren voor het opstellen van het energielabel. Hiermee komt een einde aan deze webapplicatie.

Wat betekent dit?

Tot 1 januari 2021 kunnen woningeigenaren een aanvraag voor een energielabel starten. Een erkend deskundige heeft dan samen met de woningeigenaar tot 1 april 2021 de tijd om de aanvraag af te ronden en het energielabel te registreren.

Wilt u een energielabel aanvragen? Neem vrijblijvend contact op.