Energieadvies
berekenen vermogen warmtepomp integraal benaderen
Belang integrale berekenen aan warmtetransmissie/ warmteverliesberekening voor warmtepomp?
Uw warmtetransmissie berekenen voor het berekenen van een passende warmtepomp en warmtepompboiler. Hiermee inzicht hoeveel verwarmingsvermogen daadwerkelijk nodig kan zijn na verduurzaming in uw pand. Een warmtepomp heeft een maximaal aantal draaiuren dat ook benut moet worden (hoger rendement), daarom is het juiste vermogen bepalen belangrijk. Inzicht in mogelijke gewenste of geadviseerde bouwkundige verbeteringen, gedrag en efficiënte installaties om een groter wooncomfort en meer energiebesparingen te realiseren bij nieuwbouw of verbouw/ renovatie van bestaande woning/ pand. Dit kunt u bij mij onafhankelijk laten berekenen met een speciaal warmtetransmissie rekenmodel.
Unieke reacties mens en woning/ pand, vermogen warmtepomp luisterd nauw
Elke woning, pand en ook de mens is anders. Weet dat jouw huis/ woning/ bedrijfspand ook een reactie op het buitenklimaat heeft? Elk pand heeft een eigen beleving van binnenklimaat door het gebruik van vorm, licht, geluid, temperatuur en geur. Voor ieder mens is de toegepaste vorm, materiaal en kleurgebruik van invloed. Kortom een pand heeft zijn eigen klimaatreactie maar daarnaast ook de relatie met zijn bewoners. Een integrale benadering is vereist, maar is dit inzichtelijk te maken en wat kun je dan hiermee?
Invloed van ontwerp, uw beïnvloeding hierop is gewenst
Alles in en om gebouw heeft impact op energiestromen en dus warmtepomp
Integraal uitrekenen geeft kennis voor besluit uitvoering warmtepomp
Verbeteren energiestromen warmtetransmissie mogelijk
Deze warmteverliesberekening kan ook gebruikt worden om inzicht te krijgen in slecht geïsoleerde ruimten. Deze kunnen de oorzaak zijn van enorm hoge warmteverliezen, welke vaak redelijk eenvoudig te verhelpen zijn. Dit is niet alleen goed voor uw klimaat, maar ook voor uw portemonnee!
Het speciale warmtetransmissie rekenmodel voor berekenen van vermogen warmtepomp en warmtepompboiler houd met alle onderstaande zaken rekening;
1. Geïsoleerde woningen:
2. Thermische massa:
Het gebruik van materialen met een hoge thermische massa, zoals beton of baksteen, kan helpen om de temperatuurschommelingen in een woning te verminderen. Deze materialen absorberen warmte tijdens warme dagen en geven het weer af wanneer de buitentemperatuur daalt, waardoor het binnenklimaat stabieler wordt.
3. Verschillende bouwstijlen:
Woningen hebben verschillende bouwstijl (vorm) en toegepaste materialen, die invloed hebben op hoe ze reageren op buitentemperaturen. Bijvoorbeeld, een goed geïsoleerd huis zal beter reageren op temperatuurveranderingen dan een huis zonder isolatie.
4. Isolatiekwaliteit:
5. Oriëntatie van de woning:
De oriëntatie van een woning ten opzichte van de zon en de wind kan de reactie op buitentemperaturen beïnvloeden. Een woning met grote ramen op het zuiden kan bijvoorbeeld profiteren van zonnewarmte tijdens de wintermaanden, terwijl diezelfde ramen in de zomer voor oververhitting kunnen zorgen.
6. Zoninstraling:
7. Zonwering en ventilatie:
8. Ventilatie en luchtdichtheid:
9. Verwarmings-systemen:
Het type verwarmingssysteem dat in een woning wordt gebruikt, kan de reactie op buitentemperaturen beïnvloeden. Een efficiënte verwarmingsbron, zoals een warmtepomp en warmtepompboiler, kan snel reageren op veranderingen in de buitentemperatuur en het binnenklimaat comfortabel houden.
10. Koelsystemen (indien nodig):
In warmere klimaten kunnen airconditioningsystemen of ventilatoren helpen om de binnentemperatuur te verlagen en het wooncomfort te verbeteren. Het gebruik van energiezuinige koelsystemen kan ook bijdragen aan het besparen van energie.
11. Slimme thermostaten:
Het gebruik van slimme thermostaten kan helpen bij het optimaliseren van de temperatuurregeling in woningen. Deze thermostaten kunnen worden geprogrammeerd om aanpassingen te maken op basis van de buitentemperatuur, waardoor het comfortniveau wordt verhoogd en energie wordt bespaard.
12. Bewonersgedrag:
Het gedrag van bewoners speelt ook een rol bij de reactie van een woning op buitentemperaturen. Bijvoorbeeld, het regelmatig sluiten van ramen en gordijnen tijdens koude dagen of het beperken van het gebruik van airconditioning tijdens warme dagen kan helpen om het energieverbruik te verminderen.
13. Energie-efficiënte verlichting:
Het gebruik van energiezuinige verlichting, zoals LED-lampen, kan bijdragen aan het verminderen van de warmtelast in een woning.
14. Warm-waterverbruik:
Het warmwaterverbruik en het aantal personen in het pand. De benodigde energie en daarna bepalen in welke vorm deze al dan niet samengesteld en opgeslagen kan worden, mogelijk een warmtepompboiler of daaraan gekoppelde ander duurzame warmwateropwekker.
15. Verwarming ruimten en warmteafgifte-systemen:
De benodigde energie op de ruimten te verwarmen bij koude en eventuele opwarmtoeslag bij geschakeld belendende pand(en).
16. Benodigde elektriciteit en zonnepanelen:
Duurzame installaties zoals een warmtepomp, warmtepompboiler, duurzame ventilatie veranderen het elektraverbruik, inzicht voor aardgasloze woning/ pand en bepalen benodigde eigen opwek zonnepanelen.
17. Onderhoud en regelmatige controles:
Het regelmatig onderhouden van de woning, inclusief het controleren van de isolatie, de verwarmingssystemen en de luchtdichtheid, is essentieel om ervoor te zorgen dat de woning optimaal reageert op buitentemperaturen en energiezuinig blijft.
18. Energiebewust gedrag:
Ten slotte is het belangrijk om bewust om te gaan met energiegebruik. Het verminderen van onnodig gebruik van verwarming of airconditioning en het regelmatig controleren en onderhouden van de woning kunnen bijdragen aan zowel wooncomfort als energiebesparing.
Eigen regie warmteverlies-berekening berekenen vermogen warmtepomp belangrijk
Inzicht in uw vastgoed
Inzicht waaraan en waarom nog verduurzaamd kan worden.
Snel en doeltreffend
Pratisch en uitgebreid advies waarmee u direct verder kunt.
Integraal, uitgebreid alles wat er toe doet, meer niet
Uw kostbare pand, investeer wat nodig is voor goed verduurzamen.
Benieuwd hoe ook u energie kan besparen?
Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontdek de mogelijkheden, die u helpen te besparen op energiekosten.
Tools bij energie besparen
Het wordt nu tijd om energie te besparen
Wil je direct starten met het besparen van energie? En je energie rekening drastisch omlaag brengen? Begin dan nu met het besparen van energie. Neem vrijblijvend contact op.