Tools energieadvies

Tools voor energieadvies

Voor al mijn persoonlijke energieadviezen maak ik gebruik van verschillende slimme tools. Handige rekentools, tools om warmteverlies of koudebruggen in kaart te brengen, slimme meters en apparatuur om mijn metingen te kunnen verrichten. 
Hieronder geef ik u graag een indruk van mijn belangrijkste energieadvies tools.

ENERGIE ADVIESTOOLS TER ONDERSTEUNING

Rekentool energieverbruik AARD

Mijn meest ingenieuze tool voor energieadvies is toch wel de rekentool AARD. Met deze tool onderzoek ik de warmtehuishouding van alle vertrekken en maak ik dynamische doorberekeningen van een heel klimaatjaar. Ik zoek gericht naar oplossingen om tot een evenwichtige en comfortabele balans te komen voor elke ruimte.

Ook kan ik met de tool verschillende energiemaatregelen binnen een woning of pand met elkaar vergelijken. Samen met u kan er dan een keuze gemaakt worden uit meerdere oplossingen.

Lees meer over deze revolutionaire rekentool

Warmtescan

Bij vrijwel al mijn adviezen maak ik gebruik van mijn warmtescan. Dit is een infraroodcamera die foto’s van temperatuurverschillen in kleur maakt. Aan de hand van het warmtebeeld kan ik in één oogopslag zien waar de plekken van energieverlies zich bevinden. Isolatieproblemen komen met een warmtescan dan letterlijk aan het licht.

Na het doen van de scan kan er heel gericht geïsoleerd worden wat goed is voor uw portemonnee en ons milieu.

Lees meer over mijn warmtescan

 

Endoscoop camera

Bij kleine ruimtes, die visueel slecht te beoordelen zijn, gebruik ik mijn endoscoop camera. Te denken valt aan een spouw tussen twee muren of ruimte onder een verlaagd plafond, houten vloer of douchebak. Mijn camera kan al door een gaatje van 10 mm. Ik kijk wat er in de krappe ruimte aan de hand is. De beelden van het onderzoek kunnen worden opgenomen en teruggekeken.

De endoscoop camera wordt als energieadvies tool het meest gebruikt bij een controle of spouwmuurisolatie mogelijk is.

Lees meer over mijn endoscoop camera

Iungo energieverbuik-meter

Met iungo kunt u het energieverbruik van alle apparaten in uw huis heel nauwkeurig meten. Ook zijn ze te bedienen vanaf een computer, smartphone of tablet en te programmeren met verschillende mogelijkheden.
Het enige dat u eenmalig voor deze energieadvies tool aanschaft, is een sensor box bij een traditionele meter (elektriciteit, gas, water, warmtemeter) en per apparaat of apparatengroep (verdeelstekker) een tussenstekker.

Lees meer over iungo

Vragen over mijn energieadvies tools?

Heeft u nog vragen over AARD, iungo, mijn warmtescan of het endoscopisch onderzoek? Schroomt u niet en neem gerust contact op. Ik informeer u graag.