Tools energieadvies, separaat

onderzoek metingen

Home – Energie besparen – Tools energieadvies

Advies, tools en informatie

Energieadvies tools ter ondersteuning

Het nationale en wereldwijde doel is het keren van de klimaatverandering, beheersbaar maken van energielasten en sterk verlagen CO2 / broeikastgassen. Daarom verstrekt het Rijk energiesubsidies voor een aantal belangrijke energiebesparende maatregelen en duurzame energieopwekkers (producten). Ik kan uw energiebesparing zichtbaar maken en toekomstige energiestromen in uw eigenwoning/ pand  berekenen. Tevens geef ik advies voor het verbeteren van het wooncomfort en het verminderen van de dure energielasten inclusief drastisch CO2 verlagen. Daarom heb ik deze Tools energieadvies voor u op een rijtje gezet. Doe er nu praktisch snel u voordeel mee.

Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-Energieadvies-tools-soorten-advies
Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-verblijfsruimte-huis-pand-testen-warmtelekkage-warmtescan-dubbel-beeld2
\

Warmtescan, energielekken in beeld zichtbaar maken

Voor vrijwel al mijn adviezen maak ik gebruik van mijn warmtescan. Dit is een infraroodcamera die foto’s van alle zichtbare opervlaktes hun temperatuurverschillen zichtbaar maakt in kleur. Als gevolg van het warmtebeeld kan ik in één oogopslag (na interpretatie) zien waar de plekken van energieverlies zich bevinden. Isolatieproblemen komen met een warmtescan dan letterlijk aan het licht.

Na het doen van de warmtescan/ infraroodscan/ thermografische scan kan er heel gericht geïsoleerd worden wat goed is voor uw portemonnee en ons milieu!

\

Endoscoop camera, zien wat beter kan

In kleine bouwkundige ruimtes zoals een spouw tussen twee muren of ruimte onder een verlaagd plafond/houten vloer of douchebak of achter een voorzetwand, die visueel slecht te beoordelen zijn, gebruik ik mijn endoscoop camera. Mijn camera kan al door een gaatje van circa 6-10 mm. Ik kijk wat er in de krappe ruimte aan de hand is. Daartoe genomen camera-beelden voor een dergelijk onderzoek kunnen worden opgenomen en teruggekeken.

De endoscoop camera wordt als energieadvies tool het meest gebruikt bij een controle of spouwmuurisolatie mogelijk is of als er lekkages zijn.

Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-Endoscoop-camera-spouwmuur-inspecti-meekijken
Baart-DOET-energieadvies-integraal-energiebesparing-berekenen-benodigd-vermogen-verbruik-warmtepomp-warmtetransmissie-warmteverlies-rekentool
\

Rekentool energieverbruik integraal advies

Mijn meest ingenieuze tool voor energieadvies is toch wel de rekentool duurzame energiestromen voor integraal ontwerpen aan een energiearm gebouw. Waarmee ik met deze tool zichtbaar kan berekenen wat voor uw (toekomstige) woning/ pand nodig is om meer wooncomfort en een aardgasloos wonen en werken mogelijk te maken. Kijkend naar praktische oplossingen om tot een evenwichtige en comfortabele balans te komen voor elke ruimte.

Anderzijds kan ik (optioneel) met de tool verschillende energiemaatregelen binnen een woning of pand met elkaar vergelijken. Waarna u een keuze kunt maken uit deze berkekende oplossingen.

\

Vochtmetingen, schimmel metingen, onderzoek en oorzaak

Vooral een teveel aan vocht binnen in de woning/ pand, wordt belangrijker als er meer geïsoleerd en kierdicht verbouwd/ gebouwd wordt. Tevens is voor een integrale aanpak naar een energiearm gebouw vocht en duurzame ventilatie een belangrijk item. Vervolgens kan ik voor uw situatie hierin belangrijk inzicht geven of dit bij u aan de orde is.

Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-vochtmetingen_temperatuur-vochtigheid-schimmel-onderzoek-data
Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-iungo-energieverbuik-meten-domotica-energiemanager
\

Iungo energieverbuik-meter, energiemanager en meer

Met iungo (produkt) kunt u het energieverbruik van alle apparaten in uw huis/ pand heel nauwkeurig meten. Tevens is de iungo als verbinder inzetbaar middels goed verkrijgbare Domotica-gestuurde extra componenten. Daarmee makkelijk te bedienen vanaf een computer, smartphone of tablet en tevens met verschillende mogelijkheden te programmeren en uit te lezen.
Hierom is de iungo is een bijzondere energiemanager. Het meten van de energie onderdelen, indien gewenst naast basis de elektra, ook specifiek voor gas, water, warmtemeter, CO2-meter en dergelijke en per apparaat of apparatengroep (verdeelstekker) uitbreidbaar met  een tussenstekker.

Vragen over energie besparen?

Heeft u nog vragen of bent u nieuwsgierig naar wat ik in uw situatie kan betekenen als het gaat om energie besparen? Neemt u gerust contact op.