Energiesubsidies

Energiesubsidies

Het nationale en wereldwijde doel is het sterk verminderen van energielasten en CO2. Daarom verstrekt het Rijk energiesubsidies voor een aantal energiebesparende maatregelen en duurzame energieopwekkers.

ENERGIESUBSIDIES OP EEN RIJ

Subsidie energiebesparende maatregelen

U komt alleen voor subsidie in aanmerking als u twee of meerdere energiebesparende maatregelen laat uitvoeren. Hierbij kunt u denken aan spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en HR-glas.
Ook kunt u een energiesubsidie aanvragen voor het zelf opwekken van duurzame energie. Te denken valt aan een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel en pelletkachels.

Energiebesparende investeringen kunnen met een aantrekkelijke energiebespaarlening en/of groene hypotheek worden gefinancierd.

Lees meer over de subsidies en leningen voor energiebesparing

ISDE voor isolatiemaatregelenen, kleine verwarmingstoestellen of aansluiting warmtenet

U kunt voor de aanschaf van een isolatiemaatregel (meerdere tegelijk mogelijk), zonneboiler, warmtepomp en een aansluiting op het warmtenet ook een aantrekkelijke subsidie krijgen. De Investeringssubsidie duurzame energie, zoals deze officieel heet, kent per duurzame energieopwekker wel een aantal eisen.

Lees meer over de ISDE

Subsidie energiebesparing eigen woning of VvE

Als huiseigenaar komt u in aanmerking voor isolatiesubsidie als u minstens twee verschillende soorten isolatie van voldoende omvang toepast. Bijvoorbeeld isolatie van dak, gevel, spouwmuur of vloer of het aanbrengen van HR++glas.
De subsidie is ongeveer 20% van de isolatiekosten, die worden gerekend door een  kwalitatief en prijstechnisch goed bedrijf.

Lees meer over subsidie energiebesparing eigen woning

Vragen over energiesubsidies?

Heeft u nog vragen over energiesubsidies voor energiebesparende maatregelen of kleine verwarmingstoestellen?Neem gerust contact met me op. Ik informeer u graag.