Energielabel

In 2015 heeft de overheid u een voorlopig energielabel gestuurd. Het label is een schatting en geeft aan hoe energiezuinig uw huis is.
Als u gaat verhuren of verkopen dient u een definitief energielabel te overleggen. Des te hoger het label, des te meer uw woning waard is.

ENERGIELABEL | Definitief maken en checklist

Energielabel definitief maken

Als gecertificeerd energielabeldeskundige heb ik veel kennis en ervaring in het definitief maken van energielabels. Ik kijk welke energiebesparende maatregelen er in uw huis al genomen zijn. Hiervan dienen soms bewijsstukken te worden aangeleverd, bijvoorbeeld facturen of bouwkundige informatie.
U kunt zelf uw definitieve energielabel aanmelden, maar ik kan dit ook tegen betaling voor u doen.

Naast verhuur of verkoop van uw woning kan mijn woninginspectie ook een eerste stap zijn naar het (verder) aanpassen van uw woning.

Lees meer over het definitief maken van een energielabel.

checklist energielabel

Checklist energielabel

Om een hoog of hoger definitief energielabel te krijgen, moet uw woning aan een reeks eisen voldoen.
In de energielabel checklist worden woningkenmerken aangehaald die belangrijk zijn bij de hoogtebepaling van uw energielabel. Vaak gaat het dan om het soort glas, isolatie, type Cv-ketel etc.

Aan de hand van al deze woningkenmerken wordt bepaald in welke categorie uw woning uitkomt. Het kan dan energielabel A,B,C,D,F of G worden.
In de A-categorie heeft u een zeer laag energieverbruik en in de G een heel hoog.

Lees alles over de energielabel checklist.

Hulp nodig bij het definitief maken van uw energielabel?

Graag help ik u met het definitief maken van uw energielabel. Dit scheelt u veel tijd en tijd is geld. Neemt u gerust contact op.

Energielabel Ook bij Baart-DOET voor € 15,=

Belangrijke mededeling:

Vanaf 1 januari 2021 is het voor een woningeigenaar niet meer mogelijk om via www.energielabelvoorwoningen.nl een energielabel aan te vragen. Per 1 januari 2021 wijzigt namelijk de bepalingsmethode voor het energielabel. Vanaf dan moet de woningeigenaar een energie-adviseur inhuren voor het opstellen van het energielabel. Hiermee komt een einde aan deze webapplicatie.

Wat betekent dit?

Tot 1 januari 2021 kunnen woningeigenaren een aanvraag voor een energielabel starten. Een erkend deskundige heeft dan samen met de woningeigenaar tot 1 april 2021 de tijd om de aanvraag af te ronden en het energielabel te registreren.

Wilt u een energielabel aanvragen? Neem vrijblijvend contact op.