Zonneboiler werking

Wilt u graag flink besparen op uw gasrekening?
Lijkt het u wel wat om daar gratis zonne-energie voor te gebruiken?
Graag leg ik u de werking van de zonneboiler uit. Een slim apparaat dat met gratis zonne-energie heel efficiënt het water in uw huis verwarmt.

Zonneboiler werking van Solesta

Baart-DOET Baart-DOET regio Zwolle HR vacuum zonneboiler door zon gratis warm water hoog rendement uit zon zonneenergie zonenergie

De Solesta zonneboiler-systeem is verkrijgbaar via Baart-DOET

Als energieadviseur kan ik het duurzame zonneboilersysteem van Solesta van harte aanbevelen. Dit kwaliteitsproduct van Nederlandse bodem levert u snel warm water door gratis zonne-energie.

Bij een zonneboiler wordt leidingwater via een zonnecollector op uw dak door de zon verwarmd. Het verwarmde water wordt doorgevoerd naar een voorraadvat naast uw Cv-ketel. Het water uit dit vat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen. Indien er niet voldoende warm water in het vat zit, zal uw Cv-ketel bijspringen voor voldoende warmte. Zo heeft u altijd warm water.

Door de unieke vacuüm buizen op uw dak haalt u zelfs met de winterzon warmte binnen en als het vriest voorkomt het unieke leegloopsysteem vorstschade. Door dit terugloopprincipe kunnen de buizen ook niet oververhit (en beschadigd) raken.

 

Het zonneboilersysteem

De vacuümbuis zonnecollector bestaat uit verschillende buizen, bevestigd in een frame. Deze, van dubbel glas gemaakte, buizen zijn vacuüm gemaakt en zijn voorzien van een speciale coating aan de binnenkant. De werking van de vacuümbuis zonnecollector is hiermee vergelijkbaar met het principe van een thermosfles. Hierdoor zijn de buizen bijzonder goed geïsoleerd. In de zonnecollector zit een koperen absorber, ook wel een heatpipe genoemd, die de warmte afgeeft aan het leidingwater.

Deze heatpipes kunt ook inzetten in combinatie met een buffervat waarbij combinaties van andere warmtebronnen op aangesloten kunnen worden, zodat u altijd uw woning kunt opwarmen. Zonne-energie en elektrisch via warmtepomp. Duurzaam zonder verwarmen zonder CO2 in het milieu te brengen het kan!

 

Compact formaat zonneboiler

Het demonstratiemodel (zie foto) heeft buizen in een sterk verkleinde uitvoering. Het voorraadvat is wel de werkelijke maat. De zonneboiler is dus mooi compact en past zelfs in een keukenkastje. Hij is eenvoudig te combineren met alle Cv-installaties, mits de ketel een keurmerk NZ (naverwarming Zonneboiler) heeft.

Andere fabrikanten, systemen met CV-verwarming (ondersteunend) en combinatiesystemen met PV-zonnepanelen zijn uiteraard ook mogelijk.

 

Nog meer profiteren van de zonneboiler werking

Door uw zonneboiler aan meer warmtebronnen te koppelen, kunt u nog meer profiteren. U kunt de boiler naast uw centrale verwarming op uw kranen en douche aansluiten, maar ook op uw wasmachine. Vaak wordt een zonneboiler ook gecombineerd met vloerverwarming. Dit levert een enorm rendement op wat de kosten voor de vloerverwarming aanzienlijk drukt.

Meer gebruik maken van zonnewarmte betekent minder CO2-uitstoot. De zon is er altijd en is altijd gratis. Ons milieu profiteert dus ook mee.

 

Installatie en garantie

Een zonneboiler van Solesta wordt snel geïnstalleerd en heeft een garantie van maar liefst 10 jaar op alle componenten. De boiler is een duurzaam product en bevat alleen water. U hoeft, net als bij een gewone cv-ketel, alleen jaarlijks het waterniveau te controleren, iets wat erg makkelijk te doen is.

 

Besparingen met een zonneboilersysteem

Baart Doet energie- en bouwadvies Zwolle CVketel geschikt voor na-verwarming zonneboiler zoncollector duurzame energie

CVketel geschikt voor na-verwarming zonneboiler zoncollector (code NZ)

Met het zonneboilersysteem kunt u ongeveer 50% op uw energiekosten besparen voor het verwarmen van water. Dit voordeel wordt nog groter als u de boiler op uw wasmachine en/of vaatwasser aansluit. Naast dat het energielabel van uw woning sterk verbetert, heeft u ook geen hoge jaarlijkse onderhoudskosten meer. Zelf soms een klein beetje water bijvullen is alles. U krijgt de beste kwaliteit tegen de scherpste prijs en een hoog rendement dat zich binnen afzienbare tijd terugverdient.

 

Subsidie

Op de Solesta zonneboilersystemen is ISDE subsidie van toepassing. Wees er snel bij, deze pot is gelimiteerd. Doe u voordeel hiermee.

 

Baart-DOET en Solesta

Met Baart-DOET en Solesta kiest u voor een professioneel en betrouwbaar team. Ik adviseer u graag over de besparingen met dit bijzondere systeem en kan u het systeem ook leveren. Neem gerust contact met me op.

Baart-DOET adviseert u over de Solesta zonneboiler de werking en kan het systeem ook leveren.

 

 

 

Benieuwd hoe een zonneboiler energie voor u bespaart?

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en ontdek waar voor u de grootste kansen liggen om te besparen op uw energiekosten.

Baart-DOEt energie- en bouwadvies omgeving Zwolle energiebesparen tips energievermindering besparen goed voor milieu en portemonee geld besparen CO2 verminderen energieneutraal wonen bouwkundige passie voor uw vastgoed

Erik Baart | Eigenaar Baart-DOET

Ik, Erik Baart, luister naar uw wensen en combineer dit met het luisteren naar mijn groene hart. Het is mijn missie om duurzaam te bouwen en energie te besparen. Met mijn energieneutraal maken van uw vastgoed, probeer ik zoveel mogelijk gaskranen dicht te draaien en de schadelijke CO2-uitstoot te verminderen. Samen kunnen we zorgdragen voor het behoud van onze wereld, opdat het voor de mens fijn wonen is.