PVT-systeem

Bent u op zoek naar een zonne-energie opwekker die uw huis in hetzelfde oppervlak van warm water en elektriciteit voorziet?
Graag informeer ik u dan over het Photovoltaïsch Thermisch (PVT)-systeem.

 

Warmte en elektriciteit

Naast elektriciteit wekt het PVT-systeem, met behulp van de zon. Tegelijkertijd buitenlucht voor de warmte-energie die gebruikt wordt voor warm leidingwater en de centrale verwarming. Tezamen is dit een goedkopere oplossing dan het apart aanschaffen van een zonnepaneel en een zonneboiler.

 

Twee soorten PVT-systemen

Er zijn tegenwoordig twee soorten PVT-systemen te verkrijgen:

PVT-panelen

PVT-systeem in Zwolle

PVT-systeem Thermo met collectoren

Achter de zonnepanelen is een absorbeerplaat bevestigd. Hierachter bevinden zich koperen buizen / metalen platen of geheel kunststof die een watercircuit vormen. Daarin wordt het water opgewarmd. Het bestaat ook in combinatie met een luchtafzuigingssysteem.

PVT-collectoren

Dit systeem bestaat uit aan de bovenzijde zonnepanelen en/of aluminium platen die op of in het bestaande dak, de gevel of schutting aangebracht kunnen worden. Als het maar buiten is onder een hoek groter dan ca. 30 graden tot rechtop.
De unieke vormgeving zorgt ervoor dat de koude lucht valt en de warme lucht blijft stromen door de luchtkanalen. Dit ontwerp heeft een groot oppervlak en ook een hoog rendement. De omgevingslucht is een gratis, onuitputtelijke warmtebron.

 

Het PVT-systeem is een goede oplossing als u:

  • Stroom én warm water duurzaam wilt opwekken.
  • Uw huis via gratis buitenlucht 24 uur per dag en mogelijk met zonne-energie, wilt verwarmen.
  • Uw beperkte (onder helling >30°) dakoppervlak maximaal wilt benutten.
  • Een ontwerp heeft met veel vrijheden. Het kan ook als/op gevel(s) en/of schutting en/of dak (onder helling >30°) of een combinatie hiervan.
  • Een fraai uiterlijk wilt door het ontbreken van een aluminiumrand.

 

De voordelen van een PVT-systeem zijn:

  • Dubbel rendement door warmte en elektriciteit PV-panelen (zonnepanelen).
  • Korte terugverdientijd.
  • Hoog rendement.
  • Esthetisch mooie dak-oplossing.
  • Oplossing voor ons milieu.

Een PVT-systeem zorgt dus voor een besparing op het elektriciteitsverbruik (bij PV-panelen / zonnepanelen) en een flinke besparing op het aardgasverbruik ten behoeve van warm water en ruimteverwarming. Dit is dus goed voor uw portemonnee en ons milieu.

 

De kosten van een PVT-systeem

De prijs van een PVT-systeem varieert sterk per type paneel/collector. Een paneel kost ongeveer € 900,-. Voor een gemiddeld gezin moet je voor het gehele systeem denken aan € 8.000,- tot €16.000,-. De levensduur van de PVT-panelen is zo’n 30 jaar. Dit zorgt ervoor dat de panelen goed terug te verdienen zijn.

Een PVT-systeem valt onder de zonneboilers en hier is een subsidie voor aan te vragen.

 

Vragen over het PVT-systeem

Heeft u vragen over het PVT-systeem of wilt u weten of een dergelijk systeem iets voor u is. Aarzel niet en neem gerust contact met me op.

Baart-DOET maakt duurzaam en leefbaar vastgoed met lage energiekosten mogelijk.

Wilt u meer weten over het PVT-systeem  of over het subsidiëren van PVT-systemen?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op.

Baart-DOEt energie- en bouwadvies omgeving Zwolle energiebesparen tips energievermindering besparen goed voor milieu en portemonee geld besparen CO2 verminderen energieneutraal wonen bouwkundige passie voor uw vastgoed

Erik Baart | Eigenaar Baart-DOET

Ik, Erik Baart, luister naar uw wensen en combineer dit met het luisteren naar mijn groene hart. Het is mijn missie om duurzaam te bouwen en energie te besparen. Met mijn energieneutraal maken van uw vastgoed, probeer ik zoveel mogelijk gaskranen dicht te draaien en de schadelijke CO2-uitstoot te verminderen. Samen kunnen we zorgdragen voor het behoud van onze wereld, opdat het voor de mens fijn wonen is.