Isolatiewaarde van glas

Heeft u last van kou en tocht bij de ramen van uw huis of pand? Zit er snel condens op uw beglazing?
Hoort u veel geluid van buiten? Enkel glas in een huis of pand isoleert slecht. De isolatiewaarde van glas wordt vaak onderschat. Kou komt snel binnen en kostbare warmte ontsnapt makkelijk naar buiten.

Graag denk ik mee over een oplossing met isolerend glas. Dit glas zorgt ervoor dat uw verwarming minder vaak aanslaat. Dit verlaagt uw energierekening en is goed voor ons milieu.

 

Dubbel, HR++ glas of triple glas

Er zijn veel soorten isolerend glas en het aantal glasplaten en de tussenruimte bepalen voor een groot deel hoe goed het isoleert en wat het kost.
Tussen dubbel glas zit droge lucht ter isolatie. Het is na enkel glas de goedkoopste manier van isoleren maar ook de minst effectieve.

Bij de HR-glassoorten zit aan de binnenzijde een onzichtbaar coatinglaagje dat extra isoleert en warmte weerkaatst. De warmte blijft hierdoor beter binnen wat de isolatiewaarde van het glas verder bevordert.
Bij HR-glas met een + zit het edelgas Argon tussen de glasplaten. Dit gas isoleert vele malen beter dan droge lucht.

De verschillen in isolatiewaarde van HR-glas:

  • HR:  dubbel glas met coatinglaag
  • HR+: dubbel glas met coating en argon vulling (spouwdikte 9 – 12 mm.)
  • HR++: dubbel glas met coating en argon vulling (spouwdikte 15 mm. of meer)
  • HR+++: triple glas heeft drie glasplaten met coating en argon vulling

Er bestaat ook HR-glas of triple met een zonwerende coating. In de zomer is het daardoor lekker koel, aangezien het glas minder zonlicht doorlaat. Een nadeel is dat u in de winter dan wel minder gratis zonnewarmte binnenkrijgt.

Ook kan het glas met een zonwerende coating en andere eigenschappen worden samengesteld voor een nog groter comfort en veiligheid.

 

Isolatiewaarde glas in U-waarde

Een graadmeter voor de hoeveelheid warmte die glas doorlaat, is de U-waarde. Hoe minder warmte het glas doorlaat des te lager de U-waarde. Hoe lager deze waarde dus is, des te beter isoleert het glas.

HR-glas heeft dus een veel hogere U-waarde dan HR+++ (drievoudig) glas en triple glas. HR+++ (drievoudig) wordt eigenlijk alleen gebruikt voor het energieneutraal maken van woningen.

 

Vragen over glas en isolatiewaarde

Heeft u vragen over isolatieglas of wilt u graag weten wat voor uw woning of pand de beste glas oplossing is? Aarzel niet en neem gerust contact met me op.

Hieronder ziet u een demonstratie van opwarming bij enkel glas en HR++ glas aan de hand van een waterkoker en mijn warmtecamera.
Als de waterkoker 78,6 graden warm is dan wordt het HR++ glas 26.2 graden en het enkel glas 35,6 graden.
Met enkel glas verliest u dus erg veel meer warmte uit uw huis of pand!
 

Baart-DOET energie- en bouwadvies regio Zwolle warmte isolatie glas

Baart-DOET energie- en bouwadvies regio Zwolle glas enkel

Baart-DOET energie- en bouwadvies regio Zwolle isolatie glas HR++

Baart-DOET energie- en bouwadvies regio Zwolle isolatie glas HR++

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Baart-DOET maakt duurzaam en leefbaar vastgoed met lage energiekosten mogelijk.

Ontdek wat de juiste glaskeuze is voor uw huis of pand.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en ontdek waar voor u de grootste kansen liggen om te besparen op uw energiekosten.

Baart-DOEt energie- en bouwadvies omgeving Zwolle energiebesparen tips energievermindering besparen goed voor milieu en portemonee geld besparen CO2 verminderen energieneutraal wonen bouwkundige passie voor uw vastgoed

Erik Baart | Eigenaar Baart-DOET

Ik, Erik Baart, luister naar uw wensen en combineer dit met het luisteren naar mijn groene hart. Het is mijn missie om duurzaam te bouwen en energie te besparen. Met mijn energieneutraal maken van uw vastgoed, probeer ik zoveel mogelijk gaskranen dicht te draaien en de schadelijke CO2-uitstoot te verminderen. Samen kunnen we zorgdragen voor het behoud van onze wereld, opdat het voor de mens fijn wonen is.