Isolatiewaarde glas

Enkel glas in een huis of pand isoleert slecht. De isolatiewaarde van glas wordt vaak onderschat. Kou komt snel binnen en kostbare warmte ontsnapt makkelijk naar buiten. Dubbelglas of Hoog Rendement (HR)-glas komt uw woon-en werkcomfort ten goede en bespaart u veel energie. Isolerend glas zorgt ervoor dat de verwarming minder vaak aanslaat en minder CO2-uitstoot is natuurlijk goed voor ons milieu. Een bijkomend voordeel van isolerend glas is dat u minder geluid van buiten hoort.

Soorten glas

Er zijn veel soorten isolerend glas en het aantal glasplaten en de tussenruimte bepalen voor een groot deel hoe goed het isoleert en wat het kost. Naast dubbel glas is er HR- glas, HR+ glas, HR++ glas en HR +++ (drievoudig) glas. Ook kan het glas met zonwerende en andere eigenschappen worden samengesteld, belangrijk voor een nog groter comfort.

Dubbel glas en HR-glas

Tussen dubbel glas zit droge lucht ter isolatie. Het is na enkel glas de goedkoopste manier van isoleren maar ook de minst effectieve.
Aan de binnenzijde van alle HR-glassoorten zit een onzichtbaar coatinglaagje dat extra isoleert en warmte weerkaatst. De warmte blijft hierdoor beter binnen wat de isolatiewaarde van glas verder bevordert.
Bij HR-glas met een + zit het edelgas Argon tussen de glasplaten. Dit gas isoleert vele malen beter dan droge lucht.

Hieronder ziet u de verschillen in HR glas.

HR:  dubbel glas met coatinglaag
HR+: dubbel glas met coating en argon vulling (spouwdikte 9  12 mm.)
HR++: dubbel glas met coating en argon vulling (spouwdikte 15 mm.)
HR+++: drie glasplaten met coating en argon vulling

Er bestaat ook HR-glas met een zonwerende coating. In de zomer is het daardoor lekker koel, aangezien het glas minder zonlicht doorlaat. Een nadeel is dat u in de winter dan wel minder gratis zonnewarmte binnenkrijgt.

Isolatiewaarde glas in U-waarde

Een graadmeter voor de hoeveelheid warmte die glas doorlaat, is de U-waarde. Hoe minder warmte het glas doorlaat des te lager de U-waarde. Hoe lager deze waarde dus is, des te beter isoleert het glas.

HR-glas heeft dus een veel hogere U-waarde dan HR+++ (drievoudig) glas. HR+++ (drievoudig) wordt eigenlijk alleen gebruikt voor het energieneutraal maken van woningen.

Graag informeer ik u over de mogelijkheden van glasisolatie. Ik denk graag mee over wat het beste bij uw woning of pand past.
Neem gerust contact met op.

Hieronder ziet u een demonstratie van opwarming bij enkelglas en HR++ glas aan de hand van een waterkoker en mijn warmtecamera.
Als de waterkoker 78,6 graden warm is dan wordt het HR++ glas 26.2 graden en het enkel glas 35,6 graden warm.
Met enkelglas verliest u dus erg veel meer warmte uit uw huis of pand. De isolatiewaarde van het glas is dus belangrijk!

Baart-DOET energie- en bouwadvies regio Zwolle warmte isolatie glas

Baart-DOET energie- en bouwadvies regio Zwolle glas enkel

Baart-DOET energie- en bouwadvies regio Zwolle isolatie glas HR++

Baart-DOET energie- en bouwadvies regio Zwolle isolatie glas HR++

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Baart-DOET adviseert u graag bij het maken van de juiste glaskeuze.

Ontdek wat de juiste glaskeuze is voor uw huis of pand.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en ontdek waar voor u de grootste kansen liggen om te besparen op uw energiekosten.

Baart-DOEt energie- en bouwadvies omgeving Zwolle energiebesparen tips energievermindering besparen goed voor milieu en portemonee geld besparen CO2 verminderen energieneutraal wonen bouwkundige passie voor uw vastgoed

Erik Baart | Eigenaar Baart-DOET

Ik, Erik Baart, luister naar uw wensen en combineer dit met het luisteren naar mijn groene hart. Het is mijn missie om duurzaam te bouwen en energie te besparen. Met mijn energieneutraal maken van uw vastgoed, probeer ik zoveel mogelijk gaskranen dicht te draaien en de schadelijke CO2-uitstoot te verminderen. Samen kunnen we zorgdragen voor het behoud van onze wereld, opdat het voor de mens fijn wonen is.