Isolatie soorten in vele varianten

Baart-DOET energie- en bouwadvies isolatie isolerende maatregelen energie besparen met hoog wooncomfort

isolatie zorgt permanent voor energie besparen met hoog wooncomfort

Zou u er thuis of op uw werk wel wat behaaglijker bij willen zitten?
Wordt het tijd dat u uw energierekening eens drastisch verlaagt?
Graag informeer ik u over de meest voorkomende isolatie soorten die het energiegebruik in uw huis woning / maatschappelijk vastgoed of bedrijfspand sterk verminderen. Hiermee helpt u meteen ons milieu.

 

Alle soorten isolatie voor energiebesparing

Naast het isoleren met dubbel HR++ glas of tripple glas, vermelden we hieronder de meest voorkomende vormen van isolatie die u veel rendement opleveren.

Spouwmuurisolatie

Bij koude muren of tocht, is spouwmuurisolatie een snelle en relatief goedkope oplossing. Een gespecialiseerd bedrijf spuit isolatiemateriaal, meestal piepschuimbolletjes of glaswolvlokken, tussen de binnen- en buitenmuur van uw woning. De gaten in de voegen van uw gevel, op ongeveer een meter afstand van elkaar, worden daarna zorgvuldig dichtgemaakt. Ook bestaan er nog andere spouwmuur geschikte materialen, die afhankelijk van de situatie toegepast kunnen worden.

Na deze isolatie slaat de verwarming minder vaak aan wat natuurlijk zeer besparend is. Binnen vier jaar is deze isolatie soort doorgaans terugverdiend.
LET OP: Na het isoleren is bij warm weer uw woning/ maatschappelijk vastgoed of bedrijfspand veel koeler en aangenamer voor mens en dier!

Isolatiefolie (na-isolatie)

Voor een optimaal resultaat kunt u uw (spouw) muren nog extra binnen verder isoleren met speciale dunne-isolatiefolie producten. Met een totale afgewerkte opbouwdikte van circa 6 centimeter kunt u al een hoge, extra thermische isolatiewaarde bereiken. Dit is vergelijkbaar met een isolatiedeken van circa 20 centimeter dikte! Vaak wordt dit tegen de binnenmuur bevestigd en vakkundig afgewerkt (gestuct).

Dakisolatie

Ook op het gebied van dakisolatie is veel winst te behalen. Goede dakisolatie zorgt voor een prettig leefklimaat, waarbij energie niet onnodig weglekt of zonnewarmte ongewild binnenkomt. Uw dak kan aan de binnen- of aan de buitenkant geïsoleerd worden. Voor een schuin dak worden andere materialen gebruikt dan voor een plat dak.

Voorbeelden van verschillende isolatie soorten voor uw dak zijn:

 • Klimaatfolie (Meerlaagse dunne isolatiefolie)
 • Isolatieplaten
 • Glas- of steenwol
 • EPS-thermoparels
 • Purschuim

Vloerisolatie

Door vloerisolatie worden ruimtes gelijkmatiger warm. Dit is prettig voor uw woon- of werkcomfort.
Meestal wordt de onderkant van een vloer vanuit de kruipruimte geïsoleerd. Voorbeelden van materialen die hiervoor worden gebruikt zijn:

 • Thermo-kussens
 • Hout
 • Platen van kurk
 • Glas- of steenwol
 • EPS-platen
 • Purschuim

Ook adviseer ik altijd een dampremmende folie op de bodem van de kruipruimte die voorkomt dat het isolatiemateriaal vochtig wordt.

Mooie extra voordelen van isoleren zijn minder condens op de ramen (preventief tegen houtrot) en minder geluidsoverlast van buiten.

 

Vragen over isolatie soorten

Heeft u vragen over een of meerdere isolatie soorten of wenst u persoonlijk advies over wat de beste isolatie oplossing voor uw situatie is? Aarzel niet en neem gerust contact met me op.

Baart-DOET maakt duurzaam en leefbaar vastgoed met lage energiekosten mogelijk.

Benieuwd hoe uw huis of pand beter geïsoleerd kan worden.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en ontdek waar voor u de grootste kansen liggen om te besparen op uw energiekosten.

Baart-DOEt energie- en bouwadvies omgeving Zwolle energiebesparen tips energievermindering besparen goed voor milieu en portemonee geld besparen CO2 verminderen energieneutraal wonen bouwkundige passie voor uw vastgoed

Erik Baart | Eigenaar Baart-DOET

Ik, Erik Baart, luister naar uw wensen en combineer dit met het luisteren naar mijn groene hart. Het is mijn missie om duurzaam te bouwen en energie te besparen. Met mijn energieneutraal maken van uw vastgoed, probeer ik zoveel mogelijk gaskranen dicht te draaien en de schadelijke CO2-uitstoot te verminderen. Samen kunnen we zorgdragen voor het behoud van onze wereld, opdat het voor de mens fijn wonen is.