Soorten isolatie

Baart-DOET energie- en bouwadvies isolatie isolerende maatregelen energie besparen met hoog wooncomfort

isolatie zorgt permanent voor energie besparen met hoog wooncomfort

Graag adviseer ik over het (beter) isoleren van uw huis of bedrijfspand en alle soorten isolatie. Met meer en een betere isolatie woont of werkt u prettiger, bespaart u op de energierekening en helpt u het milieu. Bijkomende voordelen zijn minder condens op de ramen, warmere voeten en minder geluidsoverlast van buiten. Naast het isoleren met dubbel of HR++ glas, zijn er ook nog andere vormen van isolatie die u veel rendement opleveren.

Spouwmuurisolatie

Als u koude muren heeft en tocht ervaart, is spouwmuurisolatie een snelle en goedkope oplossing. Binnen vier jaar is de investering doorgaans terugverdiend. Na deze isolatie slaat de verwarming minder vaak aan wat natuurlijk zeer milieuvriendelijk is.
Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur opgevuld met een isolatiemateriaal, meestal piepschuimbolletjes of glaswolvlokken. Een gespecialiseerd bedrijf voert de isolatie uit. Er worden gaten, op ongeveer een meter afstand van elkaar, in de voegen van uw gevel geboord waardoor later het isolatiemateriaal geblazen wordt. Nadien is er niets meer van de spouwmuurisolatie te zien.

Is spouwmuurisolatie wellicht iets voor u Ik adviseer u er graag over. Ook kijk ik welk isolatiemiddel het best bij uw woning of bedrijfspand past.

Naisolatie muren

Ook als de (spouw)muren al geïsoleerd zijn, is extra isolatie meestal nog wel zinvol. Ik kan dit voor u bereken met een speciaal rekenprogramma AARD. Een extra hoge isolatiewaarde waarbij ook het bestaande isolatiewaarde van het glas wordt bekeken. Met speciale dunne-isolatiefolie producten is met een totale afgewerkte opbouwdikte van circa 6 centimeter al een extra isolatie waarde te bereiken vanaf R=4. Dit is vergelijkbaar met een isolatiedeken van circa 20 centimeter dikte! Naisoleren, samen met u bekijken wat de kansen zijn?

Dakisolatie (soorten isolatie)

Op het gebied van dakisolatie is er veel winst te behalen. Een slecht gesoleerd dak of een dak zonder isolatie is namelijk een enorme energie verspiller. Goede dakisolatie zorgt voor een behaaglijk verwarmde zolderkamer en levert ook het milieu veel op. Uw dak aan de binnen- of aan de buitenkant gesoleerd worden. Voor een schuin dak worden andere materialen gebruikt dan voor een plat dak.

Er zijn verschillende soorten isolatie voor een dak:

  • Klimaatfolie, meerlaagse dunne isolatiefolie
  • Isolatieplaten
  • Glas- of steenwol
  • EPS thermoparels
  • PUR-schuim

Mag ik uw dak inspecteren en u van isolatieadvies voorzien?

Vloerisolatie

Door het isoleren van uw vloer krijgt uw huis of pand meer comfort en u warmere voeten. Door vloerisolatie worden ruimtes gelijkmatiger warm en het klimaat en uw energierekening varen er wel bij. Meestal wordt de onderkant van een vloer vanuit de kruipruimte gesoleerd. Er wordt dan een isolatiemateriaal (thermo- kussens, platen van kurk, hout, glas- of steenwol, EPS-platen, gespoten PUR-schuim) tegen de onderkant van de vloer aangebracht met een damp remmende folie op de bodem van de kruipruimte. Dit laatste voorkomt dat het isolatiemateriaal vochtig wordt.

Er zijn nog meer manieren om uw vloer te isoleren, het hangt van het soort vloer af wat in uw geval het beste is. Graag adviseer ik u over vloerisolatie na mijn gedegen vloerinspectie.

Baart-DOET adviseert u over allerlei vormen van isolatie en eventuele subsidies.

Benieuwd hoe uw huis of pand beter geïsoleerd kan worden.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en ontdek waar voor u de grootste kansen liggen om te besparen op uw energiekosten.

Baart-DOEt energie- en bouwadvies omgeving Zwolle energiebesparen tips energievermindering besparen goed voor milieu en portemonee geld besparen CO2 verminderen energieneutraal wonen bouwkundige passie voor uw vastgoed

Erik Baart | Eigenaar Baart-DOET

Ik, Erik Baart, luister naar uw wensen en combineer dit met het luisteren naar mijn groene hart. Het is mijn missie om duurzaam te bouwen en energie te besparen. Met mijn energieneutraal maken van uw vastgoed, probeer ik zoveel mogelijk gaskranen dicht te draaien en de schadelijke CO2-uitstoot te verminderen. Samen kunnen we zorgdragen voor het behoud van onze wereld, opdat het voor de mens fijn wonen is.