Energiebesparingsproducten

Energiebesparingsproducten en energieopwekkers

Energie besparen kan eigenlijk op twee manieren. Hieronder geef ik u graag een indruk van de belangrijkste energiebesparingsproducten en de meest voorkomende duurzame energieopwekkers.

Energiebesparingsproducten op een rij

Isolatiesoorten (energiebesparingsproduct)

Isolatie zorgt ervoor dat het energieverbruik in uw huis of bedrijfspand sterk afneemt. Hierdoor daalt de energierekening en dit is goed voor ons milieu en uw portemonnee. Ook zit u er een stuk behaaglijker bij. Het wooncomfort neemt hiermee voelbaar toe.
De bekendste vormen van isolatie zijn spouwmuurisolatie, isolatiefolie, dakisolatie en vloerisolatie. Maar er zijn meerdere manieren mogelijk, ook is het extra na-isoleren vaak zinvol.

Lees meer over de belangrijkste isolatiesoorten

Soorten isolerend glas (energiebesparingsproduct)

Isolerend glas bepaalt ook in hoge mate hoe goed uw huis of pand geïsoleerd is. Dit energiebesparingsproduct voorkomt tocht, condens en geluiden van buiten.
We kennen dubbel glas, waar lucht ter isolatie tussen zit en verschillend HR-glas, waarin een onzichtbaar coatinglaagje en het edelgas Argon zit.

Lees meer over de verschillende isolerende glassoorten

Zonnescherm (energiebesparingsproduct)

Door het laten zakken van een eenvoudig knikarmscherm of een ritsscreen bereikt u binnen al snel een temperatuurverschil van vijf tot zeven graden. Dit scheelt enorm in het werk- of wooncomfort. Ook kunt u een constante, aangename binnentemperatuur behouden, uw energierekening daalt omdat de airconditioning niet meer aan hoeft.

Lees nog meer voordelen van een zonnescherm

Zonneboiler (energieopwekker)

Met een zonneboiler verwarmt u uw huis met gratis zonne-energie. Leidingwater wordt via een zonnecollector op uw dak door de zon verwarmd. Het verwarmde water wordt doorgevoerd naar een voorraadvat naast uw Cv-ketel. Het water uit dit vat wordt vervolgens gebruikt om het leidingwater te verwarmen.
Indien er niet voldoende warm water in het vat zit, zal uw Cv-ketel bijspringen voor voldoende warmte. Naverwarmen kan uiteraard beter voor het milieu volledig elektrisch zijn.

Lees meer over de werking van de zonneboiler

PVT-systeem (energieopwekker)

Naast elektriciteit wekt het PVT-systeem, met behulp van de zon, ook energie op die gebruikt wordt voor warm tabwater en de centrale verwarming. Dit is een goedkopere oplossing dan het apart aanschaffen van een zonnepaneel en een zonneboiler.

Lees meer over de werking van het PVT-systeem

Warmtepomp (energieopwekker)

Er zijn warmtepompen die gebruikmaken van de warme buitenlucht en pompen die warmte uit de bodem halen. In ieder geval dient een warmtepomp ter ondersteuning of ter vervanging van uw Cv-ketel. We kennen drie warmtepompen:

  • De hybride lucht-/waterwarmtepomp
  • De zelfstandige lucht-/waterwarmtepomp
  • De water-waterwarmtepomp

Lees meer over de werking van de warmtepompen

Vragen over mijn energiebesparingsproducten of duurzame energieopwekkers?

Heeft u nog vragen over bovengenoemde energiebesparingsmaatregelen of duurzame energieopwekkers?

Neemt u gerust contact met mij op. Ik informeer u graag.