Tools bij energiebesparing

Zonwering buiten tegen de warmte en energie-besparing

Zou u er op warme dagen graag wat koeler bijzitten? Wooncomfort verhogen en energieverbruik verkleinen? Zonwering buiten toepassen, het waarom en bij goed isoleren woning/ pand , altijd nodig om geen warmte binnen te laten en het wooncomfort te verhogen. Echt koel houden en voordelig energiebesparen bij wonen en werken. Graag informeer ik u over het gebruik van passende zonwering voor uw woning/ maatschappelijk vastgoed of bedrijfspand.

Zonwering buiten, belangrijke voordelen

Als de zonnestralen op uw ramen branden, wordt bij een goed geisoleerd pand, het binnen als snel heel warm. Voor het weren van de warmte, bijvoorbeeld bij een hittegolf, is buitenzonwering de meest geschikte zonwering. Buitenzonwering zorgt dat de hitte buiten blijft. Bij binnenzonwering wordt de zon pas geweerd als de hitte al door het glas in huis is. Door het tijdig de buitenzonwering zijn werk te laten doen, waarbij ramen en deuren gesloten blijven, bereikt u al een temperatuurverschil van vijf tot zeven graden. Dit scheelt enorm in het werk- of wooncomfort, goed voor mens en huisdier.

Door een goed buiten zonnescherm of zonwering kunt een constante, aangename binnentemperatuur behouden, voorkomt oververhitting/ hittestress/ hittekramp/ hitte-uitputting/ hitteberoerte en uw energierekening daalt omdat de airconditioning niet meer aan hoeft. Dit is gezonder, bespaart u kosten en verlaagt de CO2 voor het steeds opnieuw koelen.

Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-knikarm-zonnescherm-zonwering

Verticale zonwering, voor warmte binnen!

In de winter kunt u met een verticale zonwering de warmte juist binnenhouden. U laat dan eerst zoveel mogelijk zonnewarmte binnen en zorgt er met screens, rolluiken of gordijnen voor dat deze gratis warmte er s’avonds niet meer uit kan. Hierdoor kan de verwarming een stuk omlaag, wat zelfs energiebesparing oplevert!

Met een verticale zonwering kunt u dus snel en makkelijk op een effectieve manier energie besparen. Door warmte binnen en buiten te houden. Trouwens, wist je dat je ook in de zomer prima een warmtescan kan doen om het verlies aan koude te meten?

Zonwering buiten soorten

Er zijn meerdere soorten buiten zonwering voor vastgoed, het belangrijkste is dat het buiten wordt aangebracht en makkelijk van binnenuit het pand/ woning bedienbaar is! Daarnaast rekening houden met wind en veiligheid bij storm, regenvastheid (schimmel en rotvrije materialen/ ontwerp). Uiteraard kan in vele materialen, vormen, kleuren worden gekozen.
Kijk of u zonder stroom iets voor u is, zonwering in de vorm van zonneroosters vast, luiken/ blinden of louvredeuren, dan bespaart ook nog eens energie! Bomen zou wellicht ook een mogelijkheid zijn, helaas is dat niet of moeilijk regelbaar.
Een snele opsomming van mogelijkheden buiten zonwering;

 • zonnerooster vast
 • zonnerooster kantelbare lamellen
 • raamluiken / blinden
 • louvre ramen en deuren
 • schuifpanelen (combinaties van bovenstaande)
 • zonnescherm
 • knikarmscherm
 • uitvalscherm
 • screen/ ritsscreen
 • rolluik
 • markies/ markiezen
N

Inzicht in uw vastgoed

Inzicht waaraan en waarom nog verduurzaamd kan worden.

N

Snel en doeltreffend

Pratisch en uitgebreid advies waarmee u direct verder kunt.

N

Integraal, uitgebreid alles wat er toe doet, meer niet

Uw kostbare pand, investeer wat nodig is voor goed verduurzamen.

Benieuwd hoe ook u energie kan besparen?

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontdek de mogelijkheden, die u helpen te besparen op energiekosten.