Energiebesparing

Zonnepanelen opslag mogelijkheden

Home – Energie besparen – Energiebesparende producten en maatregelen – Zonnepanelen opslag mogelijkheden

Wanneer zijn een vorm van opslag en extra mogelijkheden interessant? Er zijn voordelen van energiebesparing, stabiliteit elektriciteitsnet en netcongestie verbeteren.  Daarnaast verlaag je de energiekosten en kan rendement toenemen. Voor ons milieu zal door CO2 verlaging de klimaatverandering uiteindelijk verminderen. Ik kan u hierin adviseren.

Zonnepanelen: duurzame en efficiënte energieopwekking

Zonnepanelen zijn een duurzame en milieuvriendelijke manier om elektriciteit op te wekken. Ze maken gebruik van de gratis zonnestralen (met zonne-energie) die op de panelen vallen en zetten deze om in bruikbare energie. Ook met bewolkt weer is er opwekking van elektriciteit of warmte, uiteraard wel minder. Deze energie kan direct worden gebruikt om huishoudelijke apparaten, woninginstallaties en mogelijk elektrisch vervoer (soms deels) van stroom te voorzien. Dit betekent dat zonne-energie een kostenefficiënte en groene oplossing biedt voor het voldoen aan de energiebehoeften van een particulier huis/ particuliere woning/ woongebouw.

Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-zonnepanelen PV-zonnepanelen-opslag-mogelijkheden

Zonne-energie opslag: de rol van opslag energie

Er is echter één uitdaging bij het gebruik van zonnepanelen: de onvoorspelbaarheid van de zon. Hoewel zonnepanelen veel energie kunnen produceren, kunnen de energieopwekking uiteraard ’s nachts of op bewolkte dagen een stuk minder zijn. Daarnaast is het benodigde energieverbruik van een huishouden/ werkplek niet altijd hetzelfde als de momenten waarop de zonnepanelen het meeste energie produceren.

Overtollige energie benutten: de kracht van energie opslagsystemen

Om dit probleem op te lossen, is energieopslag essentieel. Een energieopslagsysteem, zoals een batterij, kan de secundaire overgebleven  energie die door de zonnepanelen wordt gegenereerd direct opslaan voor later gebruik. Wanneer de zonnepanelen meer energie produceren dan op dat moment verbruikt wordt, wordt het overschot opgeslagen in de eigen batterij. Op momenten waarop de energievraag hoger is dan de energieproductie van de zonnepanelen, kan de opgeslagen energie uit de eigen batterij worden gehaald en het huishouden of betreffende pand van stroom voorzien. Dit verminderd de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet en vergroot de onafhankelijkheid als zelfvoorziening van het huishouden/ wooncomplex of (bedrijfs)pand.

Extra mogelijkheden: verlaagde energiekosten benutten

Door het gebruik van energieopslag kunnen huiseigenaren/ bedrijfseigenaren ook genieten van een optimaal gebruik van de opgewekte zonne-energie. In plaats van verzekerde energie terug te leveren aan het elektriciteitsnet, kan deze nu worden opgeslagen voor eigen gebruik. Hierdoor kan het huishouden het aandeel zelfgeproduceerde energie verhogen en de energiekosten verlagen. Bovendien kan het energieopslagsysteem slimme technologieën bevatten die het vermogen van de complete elektra installatie monitoren en regelen. Dit stelt huiseigenaren/ bedrijfseigenaren in staat om hun energieverbruik te optimaliseren, bijvoorbeeld door apparaten te laten werken op momenten van maximale energieproductie.

Betrouwbaarheid en duurzaamheid – elektriciteitsopslag als back-up voorziening mogelijk

Naast de voordelen op het gebied van energie-efficiëntie kan een energieopslagsysteem ook dienen als back-upvoorziening tijdens stroomopslag. In het geval van een buffer in de stroomvoorziening kan de opgeslagen energie uit de batterij worden gebruikt om essentiële apparaten van stroom te voorzien, zoals verlichting, koelkasten en verwarmingssystemen (warmwater). Dit biedt gemoedsrust en de betrouwbaarheid van de stroomvoorziening in het huishouden, als ook het elektriciteitsnet. Bovendien zijn er ook voordelen op het gebied van duurzaamheid. Door energieopslag te combineren met zonnepanelen kan het huishouden of werkplek het gebruik van reductie van fossiele brandstoffen en de uitstoot van reducties mede verminderen. Dit draagt ​​bij aan de strijd tegen klimaatverandering en helpt bij het verlagen van de CO2 voetafdruk.

Conclusie: zonnepanelen en opslag mogelijkheden

Kortom, zonnepanelen zijn een uitstekende manier om groene energie op te wekken. Waarbij energieopslag een oplossing biedt voor de onvoorspelbaarheid van de zonne-energie, tevens bij overproductie elektriciteit opwekking een zo optimaal gebruik te maken van de dure opgewekte energie. De zelfvoorzienendheid wordt verhoogd, de energiekosten verlaagd. Tevens biedt het een back-upvoorziening tijdens stroomstoringen, verbeterend netcongestie en draagt direct bij aan duurzaamheid met CO2 verlaging. Door te investeren in zonnepanelen en energieopslag kunnen eigenaren van een woning/ een gebouw, direct met een goed gevoel van een volwassen, betrouwbare en milieuvriendelijke energievoorziening genieten.

N

Inzicht in uw vastgoed

Inzicht waaraan en waarom nog verduurzaamd kan worden.

N

Snel en doeltreffend

Pratisch en uitgebreid advies waarmee u direct verder kunt.

N

Integraal, uitgebreid alles wat er toe doet, meer niet

Uw kostbare pand, investeer wat nodig is voor goed verduurzamen.

Benieuwd hoe ook u energie kan besparen?

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontdek de mogelijkheden, die u helpen te besparen op energiekosten.