Tools bij energiebesparing

Zonneboiler voordelen

Home – Energie besparen – Energiebesparende producten en maatregelen – Zonneboiler voordelen

Wilt u graag flink besparen op uw gasrekening of zelfs aardgasloos wonen/ werken, welke voordelen heeft een zonneboiler dan? Energiebesparing en CO2 verlaging zijn goed voor het milieu en de energierekening. Lijkt het u wel wat om daar gratis zonne-energie uit zonlicht voor te gebruiken?
Graag leg ik u de werking van de zonneboiler voor gratis warmwater uit en het goed benutten van uw dak. De zonneboiler is een slim systeem energieopwekker, bestaande uit een zonnecollector (buiten) met warmwater buffervat (binnen) dat met gratis zonne-energie heel efficiënt het water in uw huis verwarmt. Indien de voorwaarden gunstig zijn kan u mij inschakelen voor de offerteaanvraag, ik help u graag met een betrouwbare installateur.

Zonneboiler voordelen Solesta 2.0 vrijloop systeem

Als energieadviseur kan ik het duurzame zonneboilersysteem van Solesta 2.0 van harte aanbevelen. Dit kwaliteitsproduct van Nederlandse bodem levert u snel warm water door gratis zonne-energie.

Bij een zonneboiler wordt leidingwater via een zonnecollector op uw dak door de zon verwarmd. Het verwarmde water wordt doorgevoerd naar een voorraadvat naast uw CV-ketel. Het water uit dit vat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen. Indien er niet voldoende warmwater in het voorraadvat zit, zal uw CV-ketel, warmtepomp(boiler) of ander na-verwarmer bijspringen voor voldoende warmte. Zo heeft u altijd warm water.

Door de unieke vacuüm buizen op uw dak haalt u zelfs met de winterzon warmte binnen en als het vriest voorkomt het unieke onderhoudsarme leegloopsysteem vorstschade. Door dit terugloopprincipe kunnen de buizen ook niet oververhit (en beschadigd) raken.

Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-zonneboiler-voordelen-Zwolle-Solesta

Het zonneboilersysteem werking

De vacuümbuis zonnecollector bestaat uit verschillende buizen, bevestigd in een frame. Deze, van dubbel glas gemaakte buizen, zijn vacuüm gemaakt en zijn voorzien van een speciale coating aan de binnenkant. De werking van de vacuümbuis zonnecollector is hiermee vergelijkbaar met het principe van een thermosfles. De buizen zijn bijzonder goed geïsoleerd. In de zonnecollector zit een koperen absorber, ook wel een heatpipe genoemd, die zijn verzamelde opgewarmde warmte afgeeft aan het leidingwater (zonneboiler installatie-water).

Deze heatpipes kunt ook inzetten in combinatie met een buffervat/ voorraadvat waarbij combinaties van andere warmtebronnen op aangesloten kunnen worden, zodat u altijd uw woning kunt opwarmen. Zonne-energie en elektrisch (groene stroom) via warmtepomp bijvoorbeeld. Duurzaam zonder verwarmen zonder CO2 in het milieu te brengen het kan!

Compact formaat zonneboilervat klein en efficiënt

Het demonstratiemodel (zie foto) heeft buizen in een sterk verkleinde uitvoering. Het voorraadvat is wel de werkelijke maat. De zonneboiler is dus mooi compact en past zelfs in een keukenkastje. Hij is eenvoudig te combineren met alle CV-installaties, mits de ketel een keurmerk NZ (naverwarming Zonneboiler) heeft. Andere fabrikanten, systemen met CV-verwarming (ondersteunend) en combinatiesystemen met PV-zonnepanelen zijn uiteraard ook mogelijk.

Uiteraard kan dat ook zonder een gasketel (aardgasloos wonen/ werken), dan kiest u voor een elektrisch element, een elektrische na-verwarmer of nog beter een warmtepomp met voorraadvat (energetisch gezien).

Installatie en garantie, installateur via Baart-DOET

Een zonneboiler van Solesta 2.0 wordt snel geïnstalleerd en heeft een garantie van maar liefst tien jaar op alle componenten. De boiler is een duurzaam product en bevat alleen water. U hoeft, net als bij een gewone CV-ketel, alleen jaarlijks het waterniveau te controleren en met een plantgietertje bij te vullen, iets wat erg makkelijk te doen is.

Voordelig besparingen met een zonneboilersysteem

Met het zonneboilersysteem kunt u ongeveer 50% op uw energiekosten besparen voor het verwarmen van warmwater. Dit voordeel wordt nog groter als u de boiler op uw wasmachine en/of vaatwasser aansluit. Naast dat het energielabel van uw woning sterk verbetert, heeft u ook geen hoge jaarlijkse onderhoudskosten meer. Zelf één keer per jaar een klein beetje water bijvullen is alles. U krijgt de beste kwaliteit tegen de scherpste prijs en een hoog rendement dat zich binnen afzienbare tijd terugverdient.

Nog meer profiteren van de zonneboiler werking

Door uw zonneboiler aan meer warmtebronnen te koppelen, kunt u nog meer profiteren. U kunt de zonneboiler naast uw centrale verwarming op uw kranen en douche aansluiten, maar ook op uw wasmachine. Vaak wordt een zonneboiler ook gecombineerd met vloerverwarming. Dit levert een enorm rendement op wat de kosten voor de vloerverwarming aanzienlijk drukt.

Meer gebruik maken van zonnewarmte betekent minder CO2-uitstoot. De zon is er altijd en is altijd gratis. Ons milieu profiteert dus ook mee.

N

Inzicht in uw vastgoed

Inzicht waaraan en waarom nog verduurzaamd kan worden.

N

Snel en doeltreffend

Pratisch en uitgebreid advies waarmee u direct verder kunt.

N

Integraal, uitgebreid alles wat er toe doet, meer niet

Uw kostbare pand, investeer wat nodig is voor goed verduurzamen.

Benieuwd hoe ook u energie kan besparen?

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontdek de mogelijkheden, die u helpen te besparen op energiekosten.