Tools bij energiebesparing

Muurisolatie

Wilt u effectief minder gas verbruiken of een lager energieverbruik? Of meer behaaglijke warmte/ koelte in uw huis of pand, meer wooncomfort? Met muurisolatie zijn meerdere mogelijkheden van na-isolatie, elk met zijn eigen voordelen van verbetering.  Isoleren zorgt direct voor het extra verkleinen van de energiebehoefte en dus energiebesparing, vergroting wooncomfort en een beter milieu met lagere CO2.
Verbetering van isolatie aan op of in de buitengevel, kan dit bij u woning/ pand? Ik adviseer u graag over alle ins-en-outs van betere muurisolatie.

Waarom isolatie buitengevel?

Muurisolatie is een belangrijke energiemaatregel. Het kan wel 20% energiebesparing opleveren. Met de huidige aardgas-/ gasprijzen is dit een enorm voordeel, ook voor een aardgasloze woning/ pand dan is er minder elektraverbruik. Ook zorgt muurisolatie voor verhoging van de binnentemperatuur/ oppervlaktetemperatuur, wat uw wooncomfort sterk verhoogt. U hoeft nu in de winter echt minder te verwarmen of in de zomer te koelen, wonen/ werken wordt nu pas fijn.

Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-na-isoleren-buitenmuur-muurisolatie

Drie mogelijke plekken isolatie buitenmuur

Er zijn drie soorten muurisolatie te onderscheiden: muurisolatie in de spouwmuur, muurisolatie tegen de buitenkant en muurisolatie tegen de binnenkant van uw woning. Combinaties van deze isolatiesoorten zijn onder voorwaarden ook mogelijk. Hierdoor is een extra besparing, verbetering van uw wooncomfort en een verhoging (winter) of verlaging (zomer) van de temperatuur aan uw muuroppervlakte binnen mogelijk.

Isoleren professioneel met isoleerder

De klus voor muurisolatie in uw spouw wordt door een professioneel isolatiebedrijf uitgevoerd. Ze spuiten het isolatiemateriaal vanaf de buitenkant in de gevel en zijn binnen een dag klaar. Geen rommel in huis/ pand dus! En aan het einde van de dag voelt je huis prettiger: de muren geven minder kou af, de warmte blijft beter hangen en is beter verdeeld over de ruimte. En u helpt het klimaat/ klimaatverandering, omdat u minder gas, of zelfs geheel géén aardgas verbruikt. Kijk ook even of u in aanmerking komt voor isolatie subsidie.

Schilderwerk buitenzijde muur, let op bij na-isoleren

Bij een geschilderde muur kan muurisolatie in de spouw alleen als de verf dampdoorlatend is. Waterdamp moet via de buitenmuur kunnen ontsnappen na aanwezigheid van muurisolatie, anders kunnen er binnen vochtproblemen ontstaan. Als de verf niet doorlatend is, is er altijd aan de binnenkant nog een isolerende voorzetwand mogelijk als muurisolatie, mits deze is voorzien van een dampdichte folie.

Zit er glazuur op uw bakstenen? Dan is spouwmuurisolatie niet mogelijk: glazuur is namelijk altijd dampdicht. Er zou binnen wel een extra isolerende voorzetwand als muurisolatie geplaatst kunnen worden, mits deze is voorzien van een dampdichte folie.

Muur buiten isoleren

Muurisolatie tegen de buitenkant van uw muren zorgt voor een prettig warm huis en een lage energierekening. Met een dikke jas om uw huis houdt het de warmte binnen veel beter vast. Muurisolatie aan de buitenkant is duurder dan spouwmuurisolatie, maar heeft wel extra voordelen: je kunt een veel dikkere laag isolatie aanbrengen en je buitenmuren zijn weer zo goed als nieuw. Ook kunt u mogelijk onderzoeken of er minder koudebruggen of warmtelekken aanwezig blijven, denk aan kozijnopeningen met lateien, buitenplafond, overstek, balkon en dergelijke.

Bij muurisolatie in de vorm van buitengevelisolatie wordt het isolatiemateriaal aan de buitenkant tegen de muren ‘geplakt’. Uw huis wordt dus iets dikker. Vervolgens laat u dit afwerken met steenstrips, stucwerk, hout of gevelplaten. De woning krijgt hiermee een nieuwe gevel en zal daarom ook meer waard worden.

Muurisolatie isoleren: Alle voordelen

Muurisolatie in de spouw (spouwmuur) of aan de binnen- en buitenmuur levert veel op.
Graag zet ik alle voordelen voor u op een rij:

  • Uw huis wordt er warmer van
  • Geen tocht of koude muren meer
  • Minder energieverlies
  • Minder energiebehoefte
  • Meer besparing op energie, gas of elektra
  • Mogelijk kleinere warmtepomp
  • Geen vochtproblemen
  • Hoger energielabel
  • Beter voor het milieu
  • Woningwaarde neemt toe
N

Inzicht in uw vastgoed

Inzicht waaraan en waarom nog verduurzaamd kan worden.

N

Snel en doeltreffend

Pratisch en uitgebreid advies waarmee u direct verder kunt.

N

Integraal, uitgebreid alles wat er toe doet, meer niet

Uw kostbare pand, investeer wat nodig is voor goed verduurzamen.

Benieuwd hoe ook u energie kan besparen?

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontdek de mogelijkheden, die u helpen te besparen op energiekosten.