Tools bij energiebesparing

Isolatiesoorten in vele varianten

Thuis of op uw werk zomer en winter een stuk behaaglijker maken, wat zou dat fijn zijn. Dus een beter wooncomfort, heeft isolatie daarmee te maken? Tevens uw energierekening nu drastisch structureel verlagen, kan dat? Waarbij een warmtepomp als vervangende verwarmingsbron voor de aardgas CV-combiketel de hoofdrol speelt, kan dat met de huidige isolatie goed samenwerken? Want de mate van heeft daar wel degelijk grote invloed op al deze verschillenden belangrijke facetten.
Graag informeer ik u voor uw vastgoed geschikte na-isolatie, soorten die het energiegebruik sterk verminderen. Hiermee helpt u meteen ons milieu. Mooie extra voordelen van isoleren zijn minder condens/ vocht binnen op de ramen (preventief tegen houtrot) en minder geluidsoverlast van buiten.

Alle soorten isolatie voor energiebesparing

Naast het isoleren met dubbel HR++ glas, tripple glas of vacuüm glas, vermelden we hieronder de meest voorkomende vormen van (na-)isolatie die u veel rendement opleveren.

Spouwmuurisolatie

Bij koude muren of tocht, is spouwmuurisolatie een snelle en relatief goedkope oplossing, indien geen vleermuizenonderzoek nodig is. Een gespecialiseerd bedrijf spuit isolatiemateriaal, meestal piepschuimbolletjes of glaswolvlokken, tussen de binnen- en buitenmuur van uw woning. De gaten in de voegen van uw gevel, op ongeveer een meter afstand van elkaar, worden daarna zorgvuldig dichtgemaakt. Ook bestaan er nog andere spouwmuur geschikte materialen, die afhankelijk van de situatie toegepast kunnen worden.

Na deze isolatie slaat de verwarming/ koeling minder vaak aan wat natuurlijk zeer besparend is. Binnen vier-vijf jaar is deze isolatie soort doorgaans terugverdiend!
LET OP: Na het isoleren is bij warm weer uw woning/ maatschappelijk vastgoed of bedrijfspand veel koeler en aangenamer voor mens en huisdier!

Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-isolatie-soorten

Isolatiefolie (na-isolatie)

Voor een optimaal resultaat kunt u uw (spouw) muren nog extra binnen verder isoleren met speciale dunne-isolatiefolie of hoog isolerende producten. Met een totale afgewerkte opbouwdikte van circa 6-10 centimeter kunt u al een hoge, extra thermische isolatiewaarde bereiken. Dit is vergelijkbaar met een isolatiedeken van circa 20 centimeter dikte! Vaak wordt dit tegen de binnenmuur bevestigd en vakkundig afgewerkt, er zijn vele mogelijkheden, wat u wilt. Maar laat mij u hierin verder adviseren.

Dakisolatie

Ook op het gebied van dakisolatie is veel winst te behalen. Goede dakisolatie zorgt voor een prettig leefklimaat met een groot wooncomfort, waarbij energie niet onnodig weglekt of zonnewarmte ongewild binnenkomt. Uw dak kan aan de binnen- of aan de buitenkant geïsoleerd worden. Voor een schuin dak worden andere materialen gebruikt dan voor een plat dak.

 

Voorbeelden van verschillende isolatie soorten voor uw dak zijn:

  • Klimaatfolie (meerlaagse dunne isolatiefolie)
  • Isolatieplaten
  • Glas- of steenwol
  • EPS-thermoparels
  • Purschuim

Vloerisolatie (na-isolatie)

Door vloerisolatie worden ruimtes gelijkmatiger warm, vor u ontstaat er direct een prettig woon- of werk binenklimaat dus comfort verhogend.
Bij na-isolatie van de beganegrondvloer, wordt de onderkant van deze vloer vanuit de kruipruimte (tegen het plafond) (extra)geïsoleerd. Voorbeelden van materialen die hiervoor worden gebruikt zijn:

  • Thermo-matrassen/ folies/ kussens
  • Hout
  • Platen van kurk
  • Glas- of steenwol
  • EPS-platen
  • Purschuim / speciaalschuim

Ook adviseer ik altijd een dampdichte folie (dus sd-waarde >150) op de bodem van de kruipruimte die voorkomt dat het isolatiemateriaal vochtig wordt en in de woning blijft ook het wooncomfort stabieler verbeterd (droger)!

N

Inzicht in uw vastgoed

Inzicht waaraan en waarom nog verduurzaamd kan worden.

N

Snel en doeltreffend

Pratisch en uitgebreid advies waarmee u direct verder kunt.

N

Integraal, uitgebreid alles wat er toe doet, meer niet

Uw kostbare pand, investeer wat nodig is voor goed verduurzamen.

Benieuwd hoe ook u energie kan besparen?

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontdek de mogelijkheden, die u helpen te besparen op energiekosten.