Energieadvies

Energie-verbruik terugdringen voorbeeld

Home – Energie besparen – Energieadvies – Energieverbruik terugdringen voorbeeld

Tussen-woning 1999 Aernout Jacobs, een voorbeeld (2017)

Het terugdringen van energieverbruik als voorbeeld, hebben Arnout en Birgitte de eerste grote stappen van hun  Energiebespaarplan/ Energieadvies op maat in uitvoering genomen. Twee warmtepompen (met subsidie)- een hybride warmtepomp voor de verwarming aan de CV-ketel, een ventilatiewarmtepompboilertje met eraan een compacte zonneboiler 100 liter voor warmwater (met subsidie)- zijn geplaatst en op verschillende plekken is kierdichting en een dubbele tochtwering aangebracht. Hiermee wordt het energieverbruik permanent drastisch  teruggedrongen en daarmee ook een flinke CO2 verlaging.

Installatie van twee warmtepompen

Voor duurzaam ventileren is de ventilatiewarmtepomp Inventum Ecolution combi 50 is in het technische gedeelte (washok) geplaatst en aangesloten. Deze pomp haalt warmte uit de opgewarmde woninglucht via de mechanische ventilatiekanalen en zet dit om in vijftig liter tapwater. Daarnaast levert hij 1,4 kilowatt (kW) op voor de basiswarmte van de cv-ketel.

Mocht de 1,4 kW niet voldoende zijn voor de cv dan springt de Elga 4 Kw bij. Deze warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en levert maar liefst 4,9 kW op. Zelfs in de winter haalt deze pomp warmte naar binnen.

Pas als dat niet voldoende is, springt de gasketel van de cv aan, maar dat is eigenlijk alleen aan de orde als het vriest.

Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-Energieverbruik-terugdringen-praktijkvoorbeeld-bespaarplan-Arnout-en-Birgitte

Tochtwering voor verlaging van energie-verbruik​

Inmiddels is ook de voordeur postgleuf dichtgemaakt en hangt er een buitenbrievenbus. Dit is een enorme winst voor de warmte (of koelte) in huis. Eigenlijk is een brievenbus in de voordeur gewoon een groot warmteverliesgat -met een warmtecamera is dit goed te zien- en ik adviseer iedereen een dichte voordeur met een brievenbus buiten.

energieverbruik verlagen – Kierdichting. De extra kierdichting (het tochtdicht maken) bij de ramen en deuren is ook afgerond. Met speciale ventilatielatten waarop een dubbel EPDM rubberprofiel zit is geheel rondom aangebracht, nu kan er geen tocht meer door. Dit gaat Aernout ook een mooie energiebesparing opleveren, waarbij ook het wooncomfort aanmerkelijk verbeterd.

Verdere stappen om energie-verbruik terug te dringen

Er bij Aernout thuis verschillende werkzaamheden plaats, het schilderwerk en timmerwerken zijn nagenoeg gereed, momenteel wordt er nieuwe dakbedekking met loden HWA (hemelwater) uitlopen aangebracht. Nog in de planning staan het plaatsen van een zonneboiler op 20 juli 2017 en eind juli de eerste 12 zonnepanelen, later in dat jaar volgen er nog 3 extra aan de achtergevel! Met het opwekken van veel gratis zonne-energie zal de gaskraan bij Aernout nog verder worden teruggedraaid.

Kijk gerust nog even in Aernouts Energiebespaarplan/ Energieadvies op maat welke stappen er nog meer gezet gaan worden.

N

Inzicht in uw vastgoed

Inzicht waaraan en waarom nog verduurzaamd kan worden.

N

Snel en doeltreffend

Pratisch en uitgebreid advies waarmee u direct verder kunt.

N

Integraal, uitgebreid alles wat er toe doet, meer niet

Uw kostbare pand, investeer wat nodig is voor goed verduurzamen.

Benieuwd hoe ook u energie kan besparen?

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontdek de mogelijkheden, die u helpen te besparen op energiekosten.