Energieadvies

Home – Energie besparen – Energieadvies

Advies, tools en informatie

Persoonlijk en betrouwbaar energieadvies

Bent u op zoek naar een gedegen energieadvies over waar energieverbruik drastisch minder kan worden?
Een praktisch advies over maatregelen en producten waarmee u direct uit de voeten kunt en minder schadelijke energie gebruikt? Ik geef energieadvies op maat en kom daarvoor graag bij u langs. Ook informeer ik u graag over de vele mogelijkheden op het gebied van energiebesparing, duurzame energie verwarming en energieopwekking (stroom/warmte).
Er zijn verschillende energieadviezen mogelijk. Van een eenvoudig energieadvies, meestal afgenomen in combinatie met een warmtescan en endoscopisch onderzoek, tot het volledig uitgebreid en integraal energieneutraal maken van uw woning, woongebouw of bedrijfspand. Het doorrekenen van installaties en een financieel overzicht, is daarnaast ook mogelijk.

Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-persoonlijk
\

Advies Warmtescan infrarood opnames, warmteverlies zichtbaar

Een warmtescan is een thermografisch onderzoek of infraroodroodmeting gecombineerd met gewone foto’s en is breed inzetbaar. In eerste instantie kijken we vooral naar de gehele woningschil en globaal naar het verwarming afgiftesysteem. Met een thermografisch onderzoek is direct snel en precies te zien waar koude- en warmtebruggen, isolatieproblemen, vochtproblemen en/of luchtlekkages in een huis, gebouw of (bedrijfspand) voorkomen.

Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-energiesubsidies
Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-energieadvies-op-maat-energiebesparing-wooncomfort
\

Energieadvies op maat uitgebreid op uw situatie (als basisadvies)

In een uitgebreide en persoonlijke inspectie van uw woning of bedrijfspand loop ik met u nagenoeg alle onderdelen langs en kijk ik waarmee u energie kunt besparen. Op bouwkundig, bouwfysisch en installatietechnisch vlak wordt alles met u beoordeeld. U krijgt een duidelijke, mondelinge verhandeling.

Separaat aan dit Energieadvies op maat af te nemen, dus als aanvullend vervolg hierop:

  • Uitgebreide schriftelijke rapportage
  • Warmtescan (kan vooraf of achteraf)
  • Integraal doorrekenen energiestromen, bepalen vermogen warmtepomp
  • Financieel overzicht, ramingskosten besparingen, subsidies

Een prachtig voorbeeld van een energieadvies op maat is de woonsituatie van Aernout Jacobs en zijn vrouw Birgitte. In hun uitgevoerde energiebespaarplan hebben ze veel stappen gezet om energie te besparen. Ook hebben ze maatregelen genomen om zelf energie op te wekken, voor zowel warm water als elektriciteit.

2018

\

Energiestromen advies, integraal doorrekenen, vermogen warmtepomp bepalen

Als er duurzaam verwarmd moet worden, is het belangrijk dat het installatie-systeem geheel op elkaar is afgestemd en er voldoende warmte wordt geproduceerd. Hiervoor kan ik een totaalplan doorrekenen, opdat u daarna de regie in handen heeft! Laat de installateur dat niet direct voor u bepalen. Eerst onafhankelijk advies, laat mij dat doen.

Baart-DOET-energieadvies-integraal-energiebesparing-berekenen-benodigd-vermogen-verbruik-warmtepomp-warmtetransmissie-warmteverlies-rekentool
Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-financieel-overzicht-integraal-ontwerp-aardgasloos
\

Integraal energieadvies kostenraming doelgericht investeren aardgasloos

Naast het advies op maat (hiervoor genoemd) kan ook de financiële kant als kostenraming worden afgenomen. Hierin komen voor uw situatie de relevante energiebesparende maatregelen en energiebesparing producten in beeld. Zoals isolatie, zonnepanelen, verwarming afgiftesysteem verbeteren, warmtepomp, (ventilatie)warmtepompboiler, zonneboiler, zonnepanelen en dergelijke. Als uitwerking komt alles integraal uitgesplitst met besparingen en subsidiemogelijkheden, tot een financieel totaal overzicht. Daarmee kunt u gericht bepalen welke onderdelen uiteindelijk tot een verduurzamingsproject of in fases geknipt gaan worden. Nu kunt u echt doelgericht gaan investeren en aan de slag.

\

Tools separaat onderzoek metingen

Voor inzicht in diverse vastgoed, energetische of bouwfysische problemen of schade, kan ik extra metingen verrichten in uw woning, huis, gebouw of pand. Na het vaststellen volgt meestal de oorzaak en dan de oplossing.

Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-Tools
Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-subsidie-energiebesparing-eigen-woning-of-VvE-energiebespaarplan-raming-op-maat
\

Energiesubsidies

Het nationale en wereldwijde doel is het sterk verminderen van energielasten en co2-uitstoot. Daarom verstrekt het Rijk energiesubsidies voor een aantal energiebesparende maatregelen en duurzame energieopwekkers.
U komt alleen voor subsidie in aanmerking als u één, twee of meerdere energiebesparende maatregelen laat uitvoeren, lees aandachtig de geldende voorwaarden, vanaf twee soorten maatregelen krijgt u meer terug. Hierbij kunt u bij isolerende maatregelen denken aan spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en HR++-glas.
Ook kunt u een energiesubsidie aanvragen voor het zelf opwekken door een duurzame energieopwekker. Te denken valt aan een zonneboiler, warmtepomp, warmtepompboiler of ventilatiewarmtepompboiler.
Energiebesparende investeringen kunnen met een aantrekkelijke energiebespaarlening en/of groene hypotheek worden gefinancierd.

\

Praktijkvoorbeeld energieadvies op maat (met warmtescan, kostenraming)

Een prachtig voorbeeld van een energieadvies op maat is dat voor de woonsituatie van Aernout Jacobs en zijn vrouw Birgitte. Met het door hun uitgevoerde energiebespaarplan hebben ze veel stappen gezet om energie te besparen. Ook hebben ze maatregelen genomen om zelf energie op te wekken, voor zowel warm water als elektriciteit.

Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-Energieverbruik-terugdringen-praktijkvoorbeeld-energiebespaarplan-Arnout-en-Birgitte

Kunt u wel wat energieadvies gebruiken?

Heeft u nog vragen of bent u nieuwsgierig naar wat ik in uw situatie kan betekenen als het gaat om energie besparen? Neemt u gerust contact op.