Energie besparen

Inmiddels ben ik, Erik Baart, ruim vijfendertig jaar thuis in alles wat met energie besparen te maken heeft. Als bouwkundig energieadviseur met een groot groen hart adviseer ik u graag over energie besparen en eventueel ook opwekken. Ik word ook wel ‘De huizendokter’ genoemd.

 

Energieadvies

Ik bied verschillende energieadviezen. Van een eenvoudig energieadvies, meestal afgenomen in combinatie met een warmtescan en/of endoscoop onderzoek, tot het volledig uitgebreid en integraal energieneutraal maken van uw woning of bedrijfspand.
Graag vertel ik u ook alles over maatregelen voor energie besparen, zoals isolatie en isolerend glas. Van duurzame energieopwekkers als zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen en PVT-systemen ben ik ook volledig op de hoogte.

Lees meer over mijn energieadvies

 

Energielabel

Ook maak ik het energielabel definitief aan de hand van mijn Energie Prestatie Advies (EPA). Bij het verhuren of verkopen van uw woning moet u een definitief energielabel hebben. Voor het definitief maken dient u meestal bewijstukken aan te leveren.
Alle woningkenmerken, zoals soort glas, isolatie en type Cv-ketel, bepalen in welk label uw woning of pand uitkomt. Oftewel, wordt het energielabel A,B,C,D,F of G?
In de A-categorie heeft u een zeer laag energieverbruik, waarbij het energie besparen groot is, en in de G een hele hoge.

Lees meer over het energielabel en het definitief maken daarvan

 

Tools energieadvies

Voor het goed bepalen van energiebespaarmogelijkheden gebruik ik een aantal handige tools. Tools die mij heel gericht kunnen helpen om u van persoonlijk en gedegen advies te voorzien.
Mijn energieadvies tools zijn de rekentool AARD, iungo, mijn warmtescan en de endoscoop camera.

Lees meer over mijn energieadvies tools

 

Energiebesparingsproducten

Graag adviseer ik over energiebesparende maatregelen, zoals de verschillende soorten isolatie, isolerend glas en zonneschermen. Ook kan ik u alles vertellen over duurzame energieopwekkers. Dit zijn slimme installaties die de energie van de zon of warme lucht benutten.

Lees meer over mijn energiebesparingsproducten

 

Energiesubsidies

U kunt subsidie krijgen voor het verbeteren van uw woning. Uw gemeente juicht minder energieverbruik toe. Ook zijn er subsidiemogelijkheden voor de aanschaf van duurzame energieopwekkers.
Voor de aanschaf van verbeteringen en/of opwekkers kunt u een energiebespaarlening afsluiten.

Lees meer over energiesubsidies en leningen

 

Vragen over energie besparen?

Heeft u nog vragen of bent u nieuwsgierig naar wat ik in uw situatie kan betekenen als het gaat om energie besparen? Neemt u gerust contact op. Ik help u heel graag.