Endoscoop camera voor o.a. spouwmuur inspectie

Soms zijn problemen als lekkage en warmteverlies moeilijk te inspecteren. In uw bouwkundige constructie zitten namelijk meerdere smalle ruimten die niet toegankelijk of visueel slecht te beoordelen zijn.

Graag help ik u met mijn endoscopisch onderzoek. Een onderzoek met een endoscoop camera (minicamera) waarmee ik zelfs door een gaatje van 10 mm. in nauwe ruimten kan kijken. Te denken valt aan een spouw tussen twee muren of ruimte onder een verlaagd plafond, houten vloer of douchebak.

Wat is een endoscopisch onderzoek?

Bij het onderzoek wordt er een klein gaatje geboord waardoor een zeer kleine camera naar binnen wordt gebracht. Er wordt gekeken wat er in de krappe ruimte aan de hand is en de beelden hiervan kunnen worden opgenomen en teruggekeken.

Een endoscopisch onderzoek wordt vaak uitgevoerd bij het nagaan van:

 • Endoscoop camera voor spouwmuur inspectie Baart-DOETDe staat in gevels
 • De aanwezigheid van houtworm of boktor
 • De staat van balkkoppen en balklagen
 • Geluidsoverlast
 • Vochtproblemen (schimmels op wanden)
 • Het soort isolatie of het gebrek eraan
 • Verzakte isolatie bij nieuwbouw
 • Lekkage in leidingen, toiletreservoir, douchebak of bad
 • Spouwmuurisolatie mogelijkheid

Voordelen van onderzoek met endoscoop camera

Het grootste voordeel van een endoscopisch onderzoek is toch wel dat het u geld en tijd bespaart. U hoeft niets te breken, slopen of te demonteren om een probleem of bouwkundig gebrek op te sporen in een moeilijk toegankelijke ruimte. Ook is het een nauwkeurige en snel uit te voeren analyse op de probleemlocatie, waardoor u heel gericht, en op korte termijn, maatregelen kunt nemen.
Bij maatregelen kunt u denken aan:

 • Isolatieplaten
 • Spouwmuurisolatie
 • Andere probleemoplossingen (dichten lekkage)

Vaak toegepast bij spouwmuur inspectie

Endoscoop camera voor spouwmuur inspectieHet onderzoek met een endoscoop camera wordt veel gebruikt bij een spouwmuur inspectie. Er wordt dan een gat in de voeg geboord waar het verlengstuk van de camera wordt ingebracht. De camera in de top kan alle kanten op draaien en weergeven of er genoeg ruimte is voor vloeibare isolatie.
Ook wordt dan meteen gekeken of de spouw schoon is en er geen cementbaarden, kleine verbindingen van cement tussen binnen- en buitenmuur, zijn.

Cementbaarden moeten eerst verwijderd worden voordat er via meerdere gaten in de voeg onder hoge druk isolatiemateriaal in de spouw gespoten kan worden. De baarden kunnen er anders voor zorgen dat vocht vanuit de buitenmuur aan de binnenmuur wordt afgegeven, met vochtproblemen binnen tot gevolg.

Spouwmuurisolatie is de voordeligste manier van gevelisolatie en zorgt voor een hoge energiebesparing. Het spaart ook ons milieu, omdat er minder CO2 de lucht in gaat als uw huis beter ingepakt is.

Endoscopisch onderzoek laten uitvoeren?

Heeft u een lekkage of een vochtprobleem? Wilt u weten of spouwmuurisolatie bij uw huis mogelijk is? Ik kom graag bij u op bezoek met mijn endoscoop camera.
Neem gerust contact met me op.