Dromen over Zwolle naar de meest duurzame stad van Nederland

Dromen over Zwolle naar de meest duurzame stad van Nederland
10 februari 2016 Erik Baart

Dromen over Zwolle naar de meest duurzame stad van Nederland

Baart-DOET energie- en bouwadvies heeft als wens om bestaande of nieuw te bouwen panden energieneutraal en zonder gasgebruik te krijgen. Het verbruik van de bewoners zal dan door het pand zelf moeten worden gecompenseerd (betere isolatie en materiaal-keuze) en het restant zal dan duurzaam moeten worden opgewekt. Dit doe ik door advies en begeleiding naar en in de uitvoering te verzorgen en dan het liefst samen met de bewoners.

Ruim een half jaar geleden heb ik een belangrijk dynamisch energetisch rekenprogramma AARD® met bijbehorende cursus aangeschaft. Hiermee al met wat panden geoefend maar nog geen betaalde opdrachten voor gehad. Begin vorige week met de programmaschrijver gesproken en hij gaf aan even geduld te hebben, “de klanten komen echt wel”. Dit wachten is eigenlijk iets wat mij moeilijk ligt, gelukkig had ik het lekker druk met andere soorten opdrachten.

kerstmarkt-doepark-nooterhof-2015-300x225

Baart-DOET energie- en bouwadvies zonne energie HR zonboiler

 

 

 

 

 

 

Eind vorige week, een contact dat ik op de kerst streekmarkt in 2015 op Doepark Nooterhof heb ontmoet bij de presentatie van een HR (HoogRendemend)-zonneboiler, heeft mij nu gebeld. Zijn wens om de woning minder energie te laten gebruiken gecombineerd met een nog te kiezen vloerverwarming, zou Baart-DOET hierin ons kunnen adviseren? Na een tiental minuten hierover te hebben doorgevraagd, was de opdracht in principe rond en een afspraak om te starten bij een keukentafelgesprek en woningopname gemaakt!

Deze week het eerste keukentafelgesprek met een uitgebreide woningopname van deze bestaande woning uitgevoerd. De wensen van de bewoners duidelijker proberen te krijgen en zelfs voor hen naar een hoger doel gebracht. Energieneutraal komt nu dichterbij en ik heb als het even kan het doel om daar naar een energieproducerende woning te komen voor ogen.

Dan verwacht ik dat de bewoners en ik met dit positieve resultaat diep gelukkig gaan worden. Zwolle weer een stapje concreet mooier en duurzamer maken, maakt Zwolle NU beter, doet u ook mee?

Energielabel Ook bij Baart-DOET voor € 15,=

Belangrijke mededeling:

Vanaf 1 januari 2021 is het voor een woningeigenaar niet meer mogelijk om via www.energielabelvoorwoningen.nl een energielabel aan te vragen. Per 1 januari 2021 wijzigt namelijk de bepalingsmethode voor het energielabel. Vanaf dan moet de woningeigenaar een energie-adviseur inhuren voor het opstellen van het energielabel. Hiermee komt een einde aan deze webapplicatie.

Wat betekent dit?

Tot 1 januari 2021 kunnen woningeigenaren een aanvraag voor een energielabel starten. Een erkend deskundige heeft dan samen met de woningeigenaar tot 1 april 2021 de tijd om de aanvraag af te ronden en het energielabel te registreren.

Wilt u een energielabel aanvragen? Neem vrijblijvend contact op.