Tools energieadvies, separaat onderzoek metingen

Home – Divi Mega Pro – Tools bij energiebesparing

Advies, tools en informatie

Energieadvies tools ter ondersteuning

Het nationale en wereldwijde doel is het keren van de Klimaatverandering, beheersbaar maken van energielasten en sterk verlagen CO2 / broeikastgassen. Daarom verstrekt het Rijk energiesubsidies voor een aantal belangrijke energiebesparende maatregelen en duurzame energieopwekkers (producten). Uw energiebesparing zichtbaar maken en berekenen, zichtbaar maken van  toekomstige energiestromen  in uw eigenwoning/ pand. Tevens avies voor verbeteren van het wooncomfort en vermideren van de dure energielasten inclusief drastisch CO2 verlagen, hierom heb ik deze Tools energieadvies voor u op een rijtje gezet. Doe nu praktisch snel u voordeel mee.

Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-Tools
Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-verblijfsruimte-huis-pand-testen-warmtelekkage-warmtescan-dubbel-beeld2
\

Warmtescan, energielekken in beeld zichtbaar maken

Bij vrijwel al mijn adviezen maak ik gebruik van mijn warmtescan. Dit is een infraroodcamera die foto’s van temperatuurverschillen in kleur zichtbaar maakt. Als gevolg van het warmtebeeld kan ik in één oogopslag (na interpretatie) zien waar de plekken van energieverlies zich bevinden. Samengevat komen nu isolatieproblemen met een warmtescan dan letterlijk aan het licht.

Na het doen van de warmtescan/ infraroodscan/ thermografische scan kan er heel gericht geïsoleerd worden wat goed is voor uw portemonnee en ons milieu.

\

Endoscoop camera, zien wat beter kan

In kleine bouwkundige ruimtes, die visueel slecht te beoordelen zijn, gebruik ik mijn endoscoop camera. Zoals een spouw tussen twee muren of ruimte onder een verlaagd plafond/ voorzetwand, houten vloer of douchebak. Mijn camera kan al door een gaatje van circa 6-10 mm. Ik kijk wat er in de krappe ruimte aan de hand is. Daartoe gemomen camera-beelden voor een dergelijk onderzoek kunnen worden opgenomen en teruggekeken.

De endoscoop camera wordt als energieadvies tool het meest gebruikt bij een controle of spouwmuurisolatie mogelijk is.

Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-Endoscoop-camera-spouwmuur-inspecti-meekijken
Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-Tools
\

Rekentool energieverbruik integraal advies

Mijn meest ingenieuze tool voor energieadvies is toch wel de rekentool duurzame energiestromen voor integraal ontwerpen aan een energie-arm gebouw. Waarmee ik met deze tool zichtbaar kan berekenen wat voor uw (toekomstige) woning/ pand nodig is om meer wooncomfort en een aardgasloos wonen en werken mogelijk te maken. Kijkend naar praktische oplossingen om tot een evenwichtige en comfortabele balans te komen voor elke ruimte.

Anderzijds kan ik (optioneel) met de tool verschillende energiemaatregelen binnen een woning of pand met elkaar vergelijken. Waarna u een keuze kunt maken uit meerdere oplossingen.

\

Vochtmetingen, schimmel metingen, onderzoek en oorzaak

Vooral een teveel aan vocht binnen in de woning/ pand, wordt belangrijker als er meer geïsoleerd en kierdicht verbouwd/ gebouwd wordt. Tevens is voor een integrale aanpak naar een energiearm gebouw vocht en ventilatie een belangrijk item. Vervolgens kan ik voor uw situatie hierin belangrijk inzicht geven of dit bij u aan de orde is.

Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-vochtmetingen_temperatuur-vochtigheid-schimmel-onderzoek-data
Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-iungo-energieverbuik-meten-domotica-energiemanager
\

Iungo energieverbuik-meter, energiemanager en meer

Met iungo (produkt) kunt u het energieverbruik van alle apparaten in uw huis/ pand heel nauwkeurig meten. Tevens is de iungo als verbinder inzetbaar middels goed verkrijgbare Domotica gestuurde extra componenten. Daarmee makkelijk te bedienen vanaf een computer, smartphone of tablet en tevens met verschillende mogelijkheden te programmeren en uit te lezen.
Hierom is de inugo is een bijzondere energiemanager. Het meten van de energie onderdelen, indien gewenst naast basis de elektra, ook specifiek voor gas, water, warmtemeter, CO2-meter en dergelijke en uitbreidbaar per apparaat of apparatengroep (verdeelstekker) een tussenstekker.

Vragen over energie besparen?

Heeft u nog vragen of bent u nieuwsgierig naar wat ik in uw situatie kan betekenen als het gaat om energie besparen? Neemt u gerust contact op. Ik help u heel graag.