Energieadvies

berekenen vermogen warmtepomp integraal benaderen

Home – Divi Mega Pro – Berekenen vermogen warmtepomp

Laat u niet zomaar ‘even’ een warmtepomp zonder onderbouwing aansmeren. Zelf de regie voeren kan, na een energieontwerp advies van mij! Hierin zit ook opgenomen een warmtetransmissie/ warmteverlies rekenmodel voor het berekenen van benodigde vermogen van een warmtepomp en warmwater opwekker/ zonneboiler/ warmtepompboiler. Een uitgebreide rekentool voor het uitrekenen van alle toekomstige energiestromen en energieverbruik met een integraal uitrekenen en energie ontwerpen voor uw woning/ pand. Rekening houdend met een unieke relatie van u als mens/ bewoner(s)  in relatie met een bestaande, een nieuwe of te verbouwen woning/ pand, het kan allemaal. Welke praktische vereisten zijn er daarvoor nodig, laat mij hierin adviseren.

Belang integrale berekenen aan warmtetransmissie/ warmteverliesberekening voor warmtepomp?

Uw warmtetransmissie berekenen voor het berekenen van een passende warmtepomp en warmtepompboiler. Hiermee inzicht hoeveel verwarmingsvermogen daadwerkelijk nodig kan zijn na verduurzaming in uw pand. Een warmtepomp heeft een maximaal aantal draaiuren dat ook benut moet worden (hoger rendement), daarom is het juiste vermogen bepalen belangrijk. Inzicht in mogelijke gewenste of geadviseerde bouwkundige verbeteringen, gedrag en efficiënte installaties om een groter wooncomfort en meer energiebesparingen te realiseren bij nieuwbouw of verbouw/ renovatie van bestaande woning/ pand. Dit kunt u bij mij onafhankelijk laten berekenen met een speciaal warmtetransmissie rekenmodel.

Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-berekenen-vermogen-warmtepomp

Unieke reacties mens en woning/ pand, vermogen warmtepomp luisterd nauw

Elke woning, pand en ook de mens is anders. Weet dat jouw huis/ woning/ bedrijfspand ook een reactie op het buitenklimaat heeft? Elk pand heeft een eigen beleving van binnenklimaat door het gebruik van vorm, licht, geluid, temperatuur en geur. Voor ieder mens is de toegepaste vorm, materiaal en kleurgebruik van invloed. Kortom een pand heeft zijn eigen klimaatreactie maar daarnaast ook de relatie met zijn bewoners. Een integrale benadering is vereist, maar is dit inzichtelijk te maken en wat kun je dan hiermee?

Invloed van ontwerp, uw beïnvloeding hierop is gewenst

Je hebt vast weleens in een ruimte of pand gemerkt dat het te warm of te koud is. Vaak regel je dan via een thermostaat, radiatorknop, ventilatieschuif, raam of deur alsnog de gewenste temperatuur. Hiermee reageert de ruimteomgeving met een nieuwe temperatuur, waardoor het wat fijner gaat aanvoelen. Dit soort ongemakken heeft te maken met onvoldoende isolatie of verkeerde hoeveelheden materialen van aanwezige constructies en aankledingen. Het wooncomfort en/of werkklimaat verbeteren, geeft naast het financiële voordeel, direct ook voor u en hun gebruikers qua gezondheid en beleving direct een belangrijke winst op!

Alles in en om gebouw heeft impact op energiestromen en dus warmtepomp

Detaillering van gevels, vloeren en dak komt voor comfort vrij precies. Ik onderzoek bijvoorbeeld of het wel of niet toepassen van zonwering of speciaal vensterglas noodzakelijk is. Ook de hoeveelheid en soort afwerkingen, het aantal meubels en de aankleding van het huis neem ik mee in mijn onderzoek.

Integraal uitrekenen geeft kennis voor besluit uitvoering warmtepomp

Een speciaal warmtetransmissie rekenmodel voor berekenen van vermogen warmtepomp en warmtepompboiler om daadwerkelijk een vinger achter te krijgen, opdat u samen met mij keuzes kunt maken, hoe de aanpak van de nieuwe of de verbouwen pand praktisch en onderbouwd kunt realiseren.  Een solide basis waarmee je echt handvatten krijgt voor een betere aard van uw kostbare vastgoed. De warmtehuishouding van jouw pand wordt nu in een speciaal warmtetransmissie rekenmodel doorgerekend en daarna kan er gericht naar oplossingen worden gezocht, geadviseerd om tot een evenwichtige leefbare balans te komen.

Verbeteren energiestromen warmtetransmissie mogelijk

Deze warmteverliesberekening kan ook gebruikt worden om inzicht te krijgen in slecht geïsoleerde ruimten. Deze kunnen de oorzaak zijn van enorm hoge warmteverliezen, welke vaak redelijk eenvoudig te verhelpen zijn. Dit is niet alleen goed voor uw klimaat, maar ook voor uw portemonnee!

Het speciale warmtetransmissie rekenmodel voor berekenen van vermogen warmtepomp en warmtepompboiler houd met alle onderstaande zaken rekening;

1. Geïsoleerde woningen:

Het isoleren van woningen is een zeer belangrijke stap om de reactie op buitentemperaturen te verbeteren. Goede isolatie voorkomt warmteverlies tijdens koude dagen en houdt de warmte buiten tijdens warme dagen, waardoor het binnenklimaat comfortabel blijft.

2. Thermische massa:

Het gebruik van materialen met een hoge thermische massa, zoals beton of baksteen, kan helpen om de temperatuurschommelingen in een woning te verminderen. Deze materialen absorberen warmte tijdens warme dagen en geven het weer af wanneer de buitentemperatuur daalt, waardoor het binnenklimaat stabieler wordt.

3. Verschillende bouwstijlen:

Woningen hebben verschillende bouwstijl (vorm) en toegepaste materialen, die invloed hebben op hoe ze reageren op buitentemperaturen. Bijvoorbeeld, een goed geïsoleerd huis zal beter reageren op temperatuurveranderingen dan een huis zonder isolatie.

4. Isolatiekwaliteit:

De kwaliteit van isolatiematerialen, zoals dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie, bepaalt in hoeverre een woning reageert op buitentemperaturen. Goede isolatie helpt warmteverlies te verminderen en de temperatuur binnen comfortabel te houden.

5. Oriëntatie van de woning:

De oriëntatie van een woning ten opzichte van de zon en de wind kan de reactie op buitentemperaturen beïnvloeden. Een woning met grote ramen op het zuiden kan bijvoorbeeld profiteren van zonnewarmte tijdens de wintermaanden, terwijl diezelfde ramen in de zomer voor oververhitting kunnen zorgen.

6. Zoninstraling:

De hoeveelheid zoninstraling die een woning ontvangt, kan van invloed zijn op de binnentemperatuur. Het gebruik van zonwering, zoals gordijnen of zonneschermen, kan helpen om de invloed van direct zonlicht op de temperatuur in de woning te verminderen.

7. Zonwering en ventilatie:

Het installeren van zonwering, zoals luiken of zonneschermen, kan helpen om de invloed van direct zonlicht op de temperatuur in de woning te verminderen. Daarnaast is goede ventilatie essentieel om overtollige warmte in de zomer af te voeren en frisse lucht binnen te laten tijdens warme dagen.

8. Ventilatie en luchtdichtheid:

De ventilatie en luchtdichtheid van een woning spelen een rol in het reguleren van de temperatuur. Goede ventilatie zorgt voor frisse lucht en helpt bij het afvoeren van overtollige warmte. Tegelijkertijd kan luchtdichtheid helpen om ongewenste luchtinfiltratie te voorkomen en de energie-efficiëntie te verbeteren.

9. Verwarmingssystemen:

Het type verwarmingssysteem dat in een woning wordt gebruikt, kan de reactie op buitentemperaturen beïnvloeden. Een efficiënte verwarmingsbron, zoals een warmtepomp en warmtepompboiler, kan snel reageren op veranderingen in de buitentemperatuur en het binnenklimaat comfortabel houden.

10. Koelsystemen (indien nodig):

In warmere klimaten kunnen airconditioningsystemen of ventilatoren helpen om de binnentemperatuur te verlagen en het wooncomfort te verbeteren. Het gebruik van energiezuinige koelsystemen kan ook bijdragen aan het besparen van energie.

11. Slimme thermostaten:

Het gebruik van slimme thermostaten kan helpen bij het optimaliseren van de temperatuurregeling in woningen. Deze thermostaten kunnen worden geprogrammeerd om aanpassingen te maken op basis van de buitentemperatuur, waardoor het comfortniveau wordt verhoogd en energie wordt bespaard.

12. Bewonersgedrag:

Het gedrag van bewoners speelt ook een rol bij de reactie van een woning op buitentemperaturen. Bijvoorbeeld, het regelmatig sluiten van ramen en gordijnen tijdens koude dagen of het beperken van het gebruik van airconditioning tijdens warme dagen kan helpen om het energieverbruik te verminderen.

13. Energie-efficiënte verlichting:

Het gebruik van energiezuinige verlichting, zoals LED-lampen, kan bijdragen aan het verminderen van de warmtelast in een woning.

14. Warm-waterverbruik:

Het warmwaterverbruik en het aantal personen in het pand. De benodigde energie en daarna bepalen in welke vorm deze al dan niet samengesteld en opgeslagen kan worden, mogelijk een warmtepompboiler of daaraan gekoppelde ander duurzame warmwateropwekker.

15. Verwarming ruimten en warmteafgiftesystemen:

De benodigde energie op de ruimten te verwarmen bij koude en eventuele opwarmtoeslag bij geschakeld belendende pand(en).

16. Benodigde elektriciteit en zonnepanelen:

Duurzame installaties zoals een warmtepomp, warmtepompboiler, ventilatie veranderen het elektraverbruik, inzicht voor aardgasloze woning/ pand en bepalen benodigde eigen opwek zonnepanelen.

17. Onderhoud en regelmatige controles:

Het regelmatig onderhouden van de woning, inclusief het controleren van de isolatie, de verwarmingssystemen en de luchtdichtheid, is essentieel om ervoor te zorgen dat de woning optimaal reageert op buitentemperaturen en energiezuinig blijft.

18. Energiebewust gedrag:

Ten slotte is het belangrijk om bewust om te gaan met energiegebruik. Het verminderen van onnodig gebruik van verwarming of airconditioning en het regelmatig controleren en onderhouden van de woning kunnen bijdragen aan zowel wooncomfort als energiebesparing.

Eigen regie warmteverliesberekening berekenen vermogen warmtepomp belangrijk

Samen kijken indien gewenst naar meerdere oplossingen. Verschillende energiemaatregelen binnen een pand vergelijken. Voor bestaand- of nieuw vastgoed, kan relatief eenvoudig energiebesparingen worden doorgerekend. Hierbij laat ik zien wat ideaal en de meest optimale oplossingen zijn, daarin een keuze maken met goed onderbouwde berekeningen en dat voor meer wooncomfort, grotere energiebesparing en minder CO2-verbruik, wat wil je nog meer?

 

Benieuwd hoe ook u energie kan besparen?

Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontdek de mogelijkheden, die u helpen te besparen op energiekosten.

N

Koudebruggen

Ontdek gebieden waar warmte (of kou) gemakkelijk ontsnapt.

N

Warmteverlies

Aantonen van warteverlies door slechte of geen isolatie.

N

Lekken & infitratie

Vind ongewenste luchtstromen door openingen in de woning.