Energiebesparen product maatregel effectieve voorbeelden

Home – Divi Mega Pro – Energiebesparing maatregel product energieopwekkers

Advies, tools en informatie

Energiebesparen
producten en maatregelen,

energieopwekkers

Energie besparen kan op twee belangrijke manieren, die elkaar sterk aanvullen. Het uitgangspunt is om eerst de energiebehoefte drastisch te verminderen en daarna de dan benodigde energie warmte of koelte zo duurzaam en efficient mogelijk op te wekken. Energiebesparen product maatregel welke pas je toe? Als maatregel voor energiebesparing en het product energiewekker komen hiermee in beeld, ik adviseer u graag.

Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-energiebesparen-product-maatregel
Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-energiebesparen-product-maatregel--soorten-isolatie
\

Isolatie (energiebesparen maatregel)

Een behaaglijk binnenklimaat door goede isolatie en het zorgt ervoor dat het energieverbruik in uw huis of bedrijfspand sterk afneemt. Hierdoor daalt de energierekening en dit is goed voor ons milieu en uw portemonnee. Ook zit u er een stuk behaaglijker bij. Het wooncomfort neemt hiermee voelbaar toe.
De bekendste vormen van isolatie zijn spouwmuurisolatie, isolatiefolie, dakisolatie en vloerisolatie. Maar er zijn meerdere manieren mogelijk, ook is het extra na-isoleren vaak zinvol.

\

Isolerend glas (energiebesparen maatregel)

Isolerend glas bepaalt ook in hoge mate hoe goed uw huis of pand geïsoleerd is. Dit energiebesparingsproduct voorkomt tocht, condens en geluiden van buiten.
We kennen dubbel glas, waar lucht ter isolatie tussen zit en verschillend HR-glas++, waarin een onzichtbaar coatinglaagje en het edelgas Argon zit. Er zijn duidelijke kwaliteitsverschillen.

Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-energiebesparen-product-maatregel-soorten-isolerend-glas-isolatiewaarde
Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-energiebesparen-product-maatregel-zonwering-wooncomfort-warmtepomp
\

Zonwering buiten (energiebesparen maatregel)

Door het tijdig laten zakken van een eenvoudig knikarmscherm of een ritsscreen bereikt u binnen al snel een temperatuurverschil van vijf tot zeven graden. Dit scheelt enorm in het werk- of wooncomfort en de energiebehoefte. Ook kunt u een constante, aangename binnentemperatuur behouden, uw energierekening daalt omdat de airconditioning niet meer aan hoeft.

\

Zonneboiler (product)

Met een zonneboiler verwarmt u uw huis met gratis zonne-energie. Leidingwater wordt via een zonnecollector op uw dak door de zon verwarmd. Het verwarmde water wordt doorgevoerd naar een voorraadvat naast uw Cv-ketel. Het water uit dit vat wordt vervolgens gebruikt om het leidingwater te verwarmen.
Indien er niet voldoende warm water in het vat zit, zal uw warmtepomp of elektrisch element moeten bijspringen voor voldoende warmte. 

Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-energiebesparen-product-maatregel-zonwering-wooncomfort-warmtepomp
Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-energiebesparen-product-maatregel-PVT-systeem-warmte-uit-buitenlucht-en-elektriciteit-uit-licht
\

PVT-systeem (product) warmte en elektriciteit

Naast elektriciteit wekt het PVT-systeem, met behulp van de zon, ook energie op die gebruikt wordt voor warm tabwater en de centrale verwarming. Dit systeem lijkt op een combinatie van een zonnepaneel en een zonneboiler.

\

Warmtepomp (product)

Er zijn warmtepompen die gebruikmaken van de warme buitenlucht en pompen die warmte uit de bodem halen. In ieder geval dient een warmtepomp ter ondersteuning of ter vervanging van uw Cv-ketel. We kennen drie warmtepompen:

  • Hybride lucht-/waterwarmtepomp
  • Zelfstandige lucht-/waterwarmtepomp
  • Water-waterwarmtepomp
Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-energiebesparen-product-maatregel-warmtepomp-plaatsing
Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-zonnepanelen PV-panelen
\

PV-systeem (product) elektriciteit

Een PV-systeem ook wel zonnepanelen genoemd, wekt alleen elektriciteit op. Belangrijk als je naar een aardgasloze woning wilt met zo min mogelijk CO2 gebruik. Met behulp van de zon, ook energie wordt licht -ook bij bewolkt weer- omgezet in elektra. Dit ga je eerst direct gebruiken en wat teveel (over) is verkoop je aan het net of je slaat een deel op in batterijen, thuisaccu’s, auto of omzetten naar een andere vorm van energieopslag.

Vragen over energie besparen?

Heeft u nog vragen of bent u nieuwsgierig naar wat ik in uw situatie kan betekenen als het gaat om energie besparen? Neemt u gerust contact op. Ik help u heel graag.