Energieadvies

Home – Divi Mega Pro – Energieadvies

Advies, tools en informatie

Persoonlijk en betrouwbaar energieadvies

Bent u op zoek naar een gedegen energieadvies waar energieverbruik drastisch lager wordt?
Een praktisch advies over maatregelen en producten waarmee u direct uit de voeten kunt en minder schadelijke energie verbruikt? Ik geef energieadvies op maat en kom daarvoor graag bij u langs. Ook informeer u graag over de vele mogelijkheden op het gebied van energiebesparing, duurzame energieverwarming en energieopwekking (stroom/ warmte).

Er zijn verschillende energieadviezen mogelijk. Van een eenvoudig energieadvies, meestal afgenomen in combinatie met een warmtescan en/of endoscoop onderzoek, tot het volledig uitgebreid en integraal energieneutraal maken van uw woning, woongebouw of bedrijfspand. Het doorrekenen van installaties en een financieel overzicht, is daarnaast ook mogelijk.

Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-persoonlijk
\

Advies Warmtescan infrarood opnames, warmteverlies zichtbaar

Een warmtescan is een thermografisch onderzoek of infraroodroodmeting gecombineerd met gewone fotos en is breed inzetbaar. In eerste instantie als energiebesparing kijken we vooral naar de gehele woningschil en globaal naar het verwarmings afgiftesysteem. Met een thermografisch onderzoek is direct snel en precies te zien waar koude- en warmtebruggen, isolatieproblemen, vochtproblemen en/of luchtlekkages in een huis, gebouw of (bedrijfspand) voorkomen.

Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-verblijfsruimte-huis-pand-testen-warmtelekkage-warmtescan-dubbel-beeld2
Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-stop-klimaatverandering
\

Energieadvies op maat uitgebreid op uw situatie (als basisadvies)

In een uitgebreide en persoonlijke inspectie van uw woning of bedrijfspand loop ik met u, nagenoeg alle onderdelen langs en kijk ik waarmee u energie kunt besparen. Op bouwkundig, bouwfysich en installatietecnisch vlak wordt alles met u beoordeeld. U krijgt een duidelijke mondeling verhandeling.

Separaat op dit Energieadvies op maat af te nemen, dus als aanvulling vervolg hierop;

  • Uitgebreid schriftelijke rapportage
  • Warmtescan (kan vooraf of achteraf)
  • Integraal doorrekenen energiestromen, bepalen vermogen warmtepomp
  • Financieel overzicht, ramingskosten besparingen, subsidies

Een prachtig voorbeeld van een energieadvies op maat is de woonsituatie van Aernout Jacobs en zijn vrouw Birgitte. In hun uitgevoerde energiebespaarplan hebben ze veel stappen gezet om energie te besparen. Ook hebben ze maatregelen genomen om zelf energie op te wekken, voor zowel warm water als elektriciteit.

2018

\

Energiestromen advies, integraal doorrekenen, vermogen warmtepomp bepalen

Als er duurzaam verwarmd moet worden, is het belangrijk dat het installatie-syteem geheel op elkaar is afgestemd en  er voldoende warmte wordt geproduceerd. Hiervoor kan ik een totaalplan doorrekenen, opdat u daarna de regie in handen heeft! Laat de installateur dat niet voor u direct bepalen. Eerst onafhankelijk advies, laat mij dat doen.

Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-integraal-ontwerp-berekenen-benodigd-vermogen-verbruik-warmtepomp- warmtetransmissie-warmteverlies-rekentool
Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-financieel-overzicht-integraal-ontwerp
\

Integraal energieadvies kostenraming doelgericht investeren

Naast het advies op maat (hiervoor genoemd) kan ook de financiële kant als kostenraming worden afgenomen. Hierin komen voor uw situatie de relevante energiebesparende maatregelen en energiebesparings producten in beeld. Zoals isolatie, zonnepanelen, verwarmings  afgiftesysteem verbeteren, warmtepomp, (ventilatie)warmtepompboiler, zonneboiler, zonnepanelen en dergelijke. Als uitwerking komt alles integraal uitgesplits met besparingen en subsidiemogelijkheden, tot een financieel totaal overzicht. Daarmee kunt u gericht bepalen welke onderdelen uiteindelijk tot een verduurzamingsproject of in fase’s geknipt gaat worden. Nu kunt echt doelgericht gaan investeren en aan de slag.

\

Tools separaat onderzoek metingen

Voor inzicht van diverse vastgoed energetisch of bouwfysisch probleem of schade, kan ik extra metingen verrichten in uw woning, huis, gebouw of pand. Na vaststellen volgt meestal oorzaak en dan de oplossing.

Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-Tools
Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-subsidie-energiebesparing-eigen-woning-of-VvE-energiebespaarplan-raming
\

Energiesubsidies

Het nationale en wereldwijde doel is het sterk verminderen van energielasten en CO2. Daarom verstrekt het Rijk energiesubsidies voor een aantal energiebesparende maatregelen en duurzame energieopwekkers.

U komt alleen voor subsidie in aanmerking als u een, twee of meerdere energiebesparende maatregelen laat uitvoeren, lees aandachtig de geldende voorwaarden, vanaf twee soorten maatregelen krijgt u meer terug. Hierbij kunt bij isolerende maatregelen u denken aan spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en HR++-glas.
Ook kunt u een energiesubsidie aanvragen voor het zelf opwekken van duurzame energieopwekker. Te denken valt aan een zonneboiler, warmtepomp, warmtepompboiler of ventilatiewarmtepompboiler.

Energiebesparende investeringen kunnen met een aantrekkelijke energiebespaarlening en/of groene hypotheek worden gefinancierd.

\

Praktijkvoorbeeld energieadvies op maat (met warmtescan, kostenraming)

Een prachtig voorbeeld van een energieadvies op maat is de woonsituatie van Aernout Jacobs en zijn vrouw Birgitte. In hun uitgevoerde energiebespaarplan hebben ze veel stappen gezet om energie te besparen. Ook hebben ze maatregelen genomen om zelf energie op te wekken, voor zowel warm water als elektriciteit.

Baart-DOET-energieadvies-energiebesparing-advies-financieel-kosten-besparen-interessant

Kunt u wel wat energieadvies gebruiken?

Heeft u nog vragen of bent u nieuwsgierig naar wat ik in uw situatie kan betekenen als het gaat om energie besparen? Neemt u gerust contact op. Ik help u heel graag.