Bouwtechnische keuring

Een bouwtechnische keuring geeft u vertrouwen als u een bestaande woning, een nieuwbouwwoning of een bedrijfspand wilt kopen. U wilt weten of alles in orde is en of u met een gerust hart kunt tekenen.

Baart-DOET energie- en bouwadvies regio Zwolle energiebesparen energieverlie beperken bespaar milieu minder CO2 woning huis pand bestaand en nieuwbouw vastgoed

Baart-DOET energie- en bouwadvies Zwolle keuren inspectie

Niet alleen de verkoper heeft verplichtingen. Als koper heeft u een informatieplicht, waardoor u zelf ook gedeeltelijk verantwoordelijk bent dat eventuele gebreken aan het licht komen. Een extra motief om waardevolle informatie in te zamelen alvorens u tot koop overgaat.

Bouwtechnische keuring in de praktijk

Als gediplomeerd, onafhankelijk ervaren bouwkundig inspecteur stel ik bij een keuring de huidige bouwtechnische staat van het object vast. Ik signaleer gebreken en informeer u over de eventuele (grote) problemen in de toekomst.
Mijn bouwkundige inspectie is alleen visueel. Dus ik klim op een ladder en maak luiken open, maar haal niets los en maak ook nergens gaten in. Aangezien mijn inspectie geen asbestinventarisatie is, kan ik asbest nooit uitsluiten. Ik noteer alleen de asbest die ik met het blote oog kan zien.

De volgende zaken inspecteer ik tijdens een keuring:

 • Fundering
 • Kelder en kruipruimte
 • Vloerconstructies
 • Trappen
 • Dak, dakconstructies
 • Buitengevel
 • Goten en hemelwaterafvoeren
 • Schilderwerk
 • Sanitair en keuken
 • Binnenmuren, deuren en kozijnen
 • Buitenkozijnen, beglazing, hang- en sluitwerk
 • Gas-, drinkwater-, en vuilwaterinstallaties
 • Elektrische installaties
 • Verwarmingsinstallaties
 • Ventilatievoorzieningen
 • Bijgebouwen

Bij een appartement keur ik alleen het privégedeelte en de vanuit het appartement zichtbare gemeenschappelijke ruimten.

Optioneel:

 • Warmtescan, met een warmtebeeldcamera infrarood beelden maken. Laat zien of het pand goed geïsoleerd is en geen warmtelekken heeft (kan alleen als er voldoende temperatuurverschil is tussne binnen en buiten).

Bouwkundig rapport

Na afloop van een bouwtechnische keuring krijgt u van mij, normaal binnen enkele werkdagen, een bouwkundig rapport met daarin een fotoreportage en een omschrijving van de gevonden gebreken. Alle te verwachten onderhoudskosten voor de komende vijf jaar worden overzichtelijk in het rapport gepresenteerd.
Een bouwtechnisch rapport is vaak onderdeel van een prijsonderhandeling bij de aankoop van een huis of bedrijfspand. Het kan zelfs leiden tot ontbinding van een koopcontract. Mijn keuring heeft zijn waarde meer dan eens bewezen en kan ook voor u van grote waarde zijn.

Voordelen bouwtechnische keuring

Voor de koper
Met een bouwtechnische keuring komt u dus bij de aankoop van vastgoed niet voor verrassingen te staan en u kunt het rapport gebruiken bij onderhandelingen.
Daarnaast kunt u een bouwtechnische keuring nodig hebben als u uw nieuwe woning of pand wilt verbouwen. Ik bereken de ramingskosten, waardoor u een totaal financieel overzicht kunt maken van alle kosten.

Als verkoper
Als verkoper kunt u een bouwtechnische keuring gebruiken om het vertrouwen van de kopende partij te krijgen. U geeft aan wat er nog gedaan moet worden om de woning in een optimale staat te krijgen. Daarbij voldoet u aan de wettelijke meldingsplicht.

Als VvE
Inzicht in de huidige bouwkundige staat van het gebouw zorgt ervoor dat u samen met uw VvE-bestuur stappen kunt nemen richting een beter en mooier gebouw.

Mijn rapporten worden geaccepteerd door alle erkende hypotheekverstrekkers en door de NHG Nationale Hypotheek Garantie.

Wilt u meer weten over wat een bouwtechnische keuring voor u kan betekenen?

Baart-DOET geeft u met een bouwtechnische keuring waardevolle informatie.

Een bouwtechnische keuring nodig?

Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Baart-DOEt energie- en bouwadvies omgeving Zwolle energiebesparen tips energievermindering besparen goed voor milieu en portemonee geld besparen CO2 verminderen energieneutraal wonen bouwkundige passie voor uw vastgoed

Erik Baart | Eigenaar Baart-DOET

Ik, Erik Baart, luister naar uw wensen en combineer dit met het luisteren naar mijn groene hart. Het is mijn missie om duurzaam te bouwen en energie te besparen. Met mijn energieneutraal maken van uw vastgoed, probeer ik zoveel mogelijk gaskranen dicht te draaien en de schadelijke CO2-uitstoot te verminderen. Samen kunnen we zorgdragen voor het behoud van onze wereld, opdat het voor de mens fijn wonen is.