MJOP het meerjarenonderhoudsplan

Zou u graag uw onderhoudskosten beter beheersen? Bent u te vaak te veel geld kwijt aan calamiteiten en spoedreparaties?
Graag stel ik voor u een Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) op. Dan heeft u echt grip op de kosten voor een groot pand of een aantal panden in bijvoorbeeld dezelfde staat of omgeving. In samenwerking met u beheer ik uw vastgoed en verschaf inzicht in de te verwachten kosten met bijbehorende nieuwe keuzes.

 

Goede uitgavenplanning met een MJOP

Bij het opstellen van een MJOP zorg ik voor een gedegen, goed onderbouwde en begrijpelijke planning van uw uitgaven. Ik ga uit van preventief onderhoud en niet van brandjes blussen. Door regelmatig te investeren, houdt u uw onderhoudskosten beperkt en voorspelbaar. U bespaart extra geld voor calamiteiten en spoedreparaties.

Naast kostenbesparing door effectief onderhoud, behoudt het onroerend goed zijn waarde, waardoor u het beter, en voor een hogere prijs, kunt verkopen of verhuren.

 

MJOP voor onderhoud in balans

Onderhouden van vastgoed - Baart-DOET energie- en bouwadvies Zwolle VVE MJOP MJO meerjarenondersplan maakt beheer voorbereiding inkoop uitvoering regio Zwolle duidelijk

Meerjaren onderhoud doel inzicht in al het te verwachten onderhoud liefst met bijbehorende nieuwe keuzes

In de praktijk worden beslissingen voor onderhoud vaak genomen op basis van geld gerelateerde argumenten. Onderhoud wordt uitgesteld omdat er even geen geld is, wat verslonzing en waardevermindering tot gevolg heeft. Als er wel budget is, wordt er meestal meer gedaan dan nodig is. Met een MJOP is voor de komende bijvoorbeeld twintig jaar duidelijk wat er, wanneer gedaan moet worden, zodat u niet minder maar vooral ook niet meer doet dan nodig is.

 

Geldbesparing met een Meerjarenonderhoudsplan

Onderhoud van onroerend goed is een grote kostenpost. Het komt altijd ongelegen en vereist vaak een grote investering.
Om voor langere tijd te weten waar u met uw bedrijf aan toe bent of om te weten wat de benodigde inleg is voor een Vereniging van Eigenaren (VvE), is een MJOP van groot belang. Daarom maak ik voor ondernemers en VvEs duidelijke en gedetailleerde onderhoudsplannen. Een MJOP geeft rust in de planning en bespaart geld door het onderhouden op de momenten dat het ook écht nodig is.
Het iedere drie jaar inspecteren van het onroerend goed en het actualiseren van het plan zorgen ervoor dat alles blijft kloppen. Zo voorkomt u onverwachte schade en grote onkosten.

 

MJOP in stappen

Een goed MJOP geeft u inzicht in welke werkzaamheden er tegen welke kosten, wanneer moeten worden uitgevoerd en aan welke elementen, materialen en detailleringen.

Bij het maken van een MJOP doorloop ik de volgende stappen:

  • Opvragen van bouwkundige tekeningen en eventuele lopende onderhoudscontracten
  • Intakegesprek met de gebouwenbeheerder en/of contactpersoon voor het gebouw
  • Controle van de bouwtekeningen, splitsingsakte VvE en eventuele andere documenten
  • Inventariseren van onderhoudsgevoelige elementen
  • Inspecteren van die elementen
  • Signaleren van eventuele ongewenste of onveilige situaties
  • Maken van een voorlopig onderhoudsplan
  • Bespreken van het onderhoudsplan
  • Definitief maken van het onderhoudsplan
  • Een MJOP is verplicht bij elke VvE. Graag informeer ik over de eisen waar uw pand of panden aan moeten voldoen.

 

Vragen over mijn MJOP?

Heeft u nog vragen of wilt u graag weten wat mijn MJOP voor uw situatie kan betekenen? Graag informeer ik u over. Neemt u gerust contact op.

Baart-DOET maakt met een MJOP uw vastgoed duidelijk beheersbaar.

Benieuwd wat een MJOP voor uw pand(en) kan betekenen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Baart-DOEt energie- en bouwadvies omgeving Zwolle energiebesparen tips energievermindering besparen goed voor milieu en portemonee geld besparen CO2 verminderen energieneutraal wonen bouwkundige passie voor uw vastgoed

Erik Baart | Eigenaar Baart-DOET

Ik, Erik Baart, luister naar uw wensen en combineer dit met het luisteren naar mijn groene hart. Het is mijn missie om duurzaam te bouwen en energie te besparen. Met mijn energieneutraal maken van uw vastgoed, probeer ik zoveel mogelijk gaskranen dicht te draaien en de schadelijke CO2-uitstoot te verminderen. Samen kunnen we zorgdragen voor het behoud van onze wereld, opdat het voor de mens fijn wonen is.